El nombre de visitants a Barcelona entre el gener i el novembre ha augmentat el 4,58% respecte del mateix període de l'any passat. Això és el que ha dit el regidor de Turisme, Agustí Colom, que ha afegit que les pernoctacions fins al novembre s'han incrementat l'1,86% respecte de l'any passat.

Colom ha dit que són unes xifres que "consoliden" les de l'any anterior i que preveuen que les pernoctacions augmentin el 20% al desembre. Segons el regidor de Turisme, l'augment de turistes internacionals "consolida l'atracció" de Barcelona, malgrat que el nombre de visitants de la resta de l'Estat ha disminuït lleugerament.

Pel que fa als llocs més visitats el 2017, el rànquing el lidera la Basílica de la Sagrada Família, amb més de 4,5 milions de visitants. La segueixen el Parc Güell, amb més de 3,1 milions, i el Museu del FC Barcelona, amb 1,8 milions. Pel que fa al conjunt de la ciutat, 13,2 milions de persones han visitat espais d'interès arquitectònic, mentre que 12 milions han anat a museus i col·leccions. 

Augmenten el 30% les visites a l'entorn de Barcelona

Colom ha afirmat que les visites a l'entorn de Barcelona han augmentat el 30% aquest any. Ha dit que és un "treball de desconcentració" que s'està fent amb la Diputació de Barcelona, i que pot contribuir a "disminuir la pressió turística" a la ciutat. 

A la demarcació de Barcelona, el rànquing de visitants el lidera la Roca Village, amb 4,6 milions de visitants. La segueixen el monestir de Montserrat, amb 2,7 milions, i el Viladecans The Style Outlet, amb 2,6 milions. Enguany també han guanyat pes els espais naturals. Entre els més visitats hi ha  el Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural del Delta del Llobregat i el Parc de la Serralada de Marina. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat