No és cap sorpresa. L'actual líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha formalitzat la seva candidatura a les primàries del partit que serviran per decidir qui liderarà la llista de Junts a les eleccions municipals de 2023. En un vídeo publicat aquest dimarts al seu compte de Twitter, Artadi ha anunciat que presenta la candidatura per encapçalar "un equip guanyador" de Junts a Barcelona que serveixi d'alternativa tant a ERC com a l'actual govern municipal de comuns i PSC. "Et proposo que m'acompanyis; que fem junts el canvi que necessita la ciutat. Recuperem la Barcelona que estimem!", ha manifestat la candidata en una piulada acompanyada de l'eslògan "Comença el canvi".

En el vídeo, Artadi considera que "Barcelona no passa el seu millor moment" per mor de "la inseguretat, la contaminació, la congestió provocada per l'urbanisme tàctic, la brutícia, l'incivisme, la pèrdua d'oportunitats i de projecció internacional, les dificultats per accedir a un habitatge digne i desenvolupar un projecte vital i un llarg etcètera". Tots aquests trets defineixen, "malauradament, la nostra ciutat avui, per culpa del sectarisme, per culpa de la incompetència de comuns i de socialistes". "Jo et proposo deixar enrere la degradació. Et proposo que provoquem el canvi. Et proposo que tornem a recuperar l'orgull de ser de Barcelona, d'una ciutat dinàmica, culta, oberta i inclusiva, de la millor ciutat del món", diu la candidata. I tot "perquè a Junts per Catalunya ni ens rendim ni ens resignem".

Artadi fa una crida a lluitar "cada dia per Barcelona, des de les institucions i a peu de carrer, al costat de la gent, de les entitats i de les associacions". "Som la garantia del canvi. Som la solució. Som l'alternativa a un model fracassat de Colau, de Collboni i també de Maragall", assegura la líder de Junts sobre la seva candidatura. Però la cosa no acaba aquí: "Ara toca fer una passa més. Per això m'alço per recuperar la Barcelona que estimem per sobre del desànim i de la grisor. Perquè estic convençuda que sou moltíssims, la majoria, que cridem a un canvi". És en aquest punt que Artadi interpel·la els simpatitzats de la formació, als quals proposa que formin "part de l'alternativa". Per què? "Perquè el repte que tenim al davant és enorme i només guanyarem si ho fem junts. Barcelona s'ho mereix. La seva gent ens ho mereixem. Gràcies i a guanyar", conclou.

El procediment per a la presentació de candidatures s'ha obert aquest mateix dilluns, després que l'executiva del partit hagi aprovat la posada en marxa del procés de primàries per a la capital catalana. Els aspirants es poden presentar fins dijous i divendres 28 de gener es proclamaran les precandidatures. A partir d'aquí i fins al 3 de febrer s'obrirà el període de recollida d'un 20% d'avals de persones afiliades al municipi. Un cop proclamats els candidats, hi haurà una setmana de campanya, que s'estendrà del 4 a l'11 de febrer. Finalment, les votacions es faran el cap de setmana del 12 i el 13 de febrer. Després de tot això, Barcelona s'haurà convertit en el primer municipi on la formació de Carles Puigdemont escull el seu candidat.