L'Ajuntament de Barcelona ha comprat un bloc de 114 pisos al barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, per ampliar el parc públic d'habitatge de la ciutat. Cinquanta-nou dels pisos estan buits i la resta estan ocupats en règim de lloguer protegit que es mantindran així, segons ha informat avui l'alcaldessa, Ada Colau. Dels 59 pisos buits, 30 es destinaran a la Mesa d'Emergències Socials de la ciutat. 

L'alcaldessa Ada Colau ha explicat que es tracta d'un bloc que forma part d'una promoció d'un miler d'immobles assequibles que va projectar Caixa Catalunya, de la qual només se'n va edificar aquest i que posteriorment va adquirir el BBVA. 

Colau ha aprofitat l'ocasió per lamentar que el Govern només hagi aportat el 22% dels habitatges que els darrers anys s'han cedit a la Mesa, ja que el 60% de la Mesa pertany a la Generalitat. A més, ha exigit a l'executiu català que incrementi la seva implicació en aquest àmbit. 

L'Ajuntament ha destinat 64,12 milions d'euros per comprar i rehabilitar 661 habitatges. L'edifici de 114 que ha adquirit l'Ajuntament a la Marina del Prat Vermell ha costat 5,8 milions d'euros, és al carrer de l'Encuny i és el més gran que el consistori compra en aquest mandat amb la voluntat d'ampliar el parc públic d'habitatge.