El conjunt d’activitats nadalenques que engloba Nadal al Port, que per cinquè any organitza Port de Barcelona al Moll de la Fusta, inclou enguany un viatge al multivers de la mà de l’SX3, el nou Super3, que proposa una experiència de realitat virtual oberta a tots els públics i gratuïta en una carpa situada al Port Vell i que estarà obert al públic a partir d’aquest mateix dimarts al vespre -a partir de les 18:30 h- fins al dia 7 de gener del 2024, en horari d’11 del matí a 11 de la nit, a excepció de 2 a 3 del migdia.

Segons ha explicat Vanesa Hernández, cap de la Unitat Estratègica d'Infantils de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a una visita per a mitjans de comunicació aquest dimarts al matí, l’experiència ‘Il·lusions’ suposa portar a la realitat el concepte “transmèdia” del renovat SX3, amb un “salt tecnològic” que suposarà “passar de veure a viure els continguts”. En aquest sentit, ‘Il·lusions’ és un viatge al metavers en el que la CCMA té com a companys de viatge a Lavinia en la producció i Port de Barcelona que ofereix l’espai. Tot plegat, conforma una oferta del tot innovadora de fer continguts visuals a partir de la realitat augmentada que situa l’SX3 a “l’avantguarda tecnològica”.

Espectacle gratuït per a nens i grans

‘Il·lusions’ és un espectacle pensat per al públic de l'SX3, els infants, però que gaudiran també els grans, en la que pot ser per a molts la seva primera experiència en la realitat virtual. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom a partir dels 9 anys amb un únic requisit, cal fer més d’un metre vint centímetres d’alçada. L’accés està adaptat per a persones que utilitzin cadires de rodes i els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Es preveu donar entrada per grups d’entre 10 a 15 persones i l’experiència dura uns deu minuts, de manera que, amb màxima afluència, es preveu que hi puguin gaudir més de 800 persones al dia.

 

I què es trobaran els visitants? Doncs dins de la carpa que acull ‘Il·lusions’ hi ha un món inabastable, el del metavers i la realitat virtual, però en aquesta ocasió, es convida els participants a viure una aventura d’autèntic esperit de l’SX3, ja que caldrà unir esforços de tots els nens i també els adults per vèncer les forces del mal i salvar l’SX3. Tot en una experiència que convida a fer ús d’aquesta tecnologia de la realitat virtual a través d’un viatge que s’inicia en un garatge d’assaig i que acaba dins d’una intel·ligència artificial que caldrà rescatar. El final de l’experiència dependrà de l’esforç participatiu de tots els visitants, però ben segur que no decebrà ningú.