Del 5 de desembre al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acollirà una nova edició de "Nadal al Port" que, enguany, comptarà amb més activitats i espais que mai. La cinquena edició de l'esdeveniment s'estendrà més enllà del moll de Bosch i Alsina (moll del Fuet) i tant l'enllumenat com les activitats arribessin als molls de la Barceloneta, del Dipòsit i de Barcelona i a la plaça Pau Vila amb l'objectiu de contribuir a dinamitzar tant socialment com econòmica els barris més propers al Port durant les dates nadalenques.

El Port de Barcelona es consolida així, com un dels espais de trobada de barcelonins i visitants per celebrar les festes, tot fomentant la cultura i el patrimoni marítim i enfortint la relació entre el Port i la ciutat. Aquesta edició veu carregada de novetats començant per la seva inauguració.

Del 5 de desembre al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acull una nova edició de "Nadal al Port"

L'acte d'encesa de llums, que es celebrarà el 5 de desembre a les 18.30 hores, al moll del Fuet, comptarà amb l'actuació del grup musical BETA de l'SX3 (Super3), que també presentessin l'experiència de realitat virtual multi-usuari gratuïta, "Il·lusions", que ha preparat l'SX3 per la Fira de Nadal del moll del Fuet. Els geganters, grallers i bestiari de la Barceloneta i la Big Band de l'Escola de Músics completessin les actuacions de la inauguració. A més, es celebrarà un nou espectacle de llum i música a la Torre de Jaume I i un mercat gastronòmic.

Acte encesa llums Port Barcelona / Europa Press
Foto: Europa Press

Durant l'encesa de llums s'estrenarà, també, el nou espectacle de llum i música de la Torre de Jaume I (torre del telefèric ubicada al moll de Barcelona), que tindrà lloc cada vespre, a les 19.00 hores, i que és podrà gaudir donis del moll del Fuet, sumant-s'a la ja habitual il·luminació nadalenca per terra, mar i aire d'aquest espai. A la banda terrestre, enguany també s'estrena una nova il·luminació als molls del Dipòsit (Palau de Mar) i de la Barceloneta (passeig Joan de Borbó) i a la plaça de Pau Vila per dinamitzar la zona.

L'acte d'encesa de llums es celebrarà el 5 de desembre a les 18.30 hores al moll del Fuet

A la banda marítima, atracats al moll del Fuet, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, estaran guarnits per a l'ocasió i és podran visitar. Després de l'èxit de l'anterior edició, el "Nadal al Port" tornarà a comptar amb una pista de gel sostenible i ecològica de 400 m2 mentre que els més petits de la casa podran gaudir d'atraccions com el cavallets antics, el trenet i el vaixell pirata, a banda de la tradicional roda de 65 metres d'alçària.

El "Nadal al Port" tornarà a comptar amb una pista de gel sostenible i ecològica de 400 m2

La Fira de Nadal del moll del Fuet tindrà lloc en horari de 12.00 h del matí a 23.00 h de la nit, del 5 de desembre al 7 de gener, posicionant-se com un dels esdeveniments nadalencs de la ciutat amb una oferta horària més àmplia. El moll del Dipòsit, al costat del Museu d'Història de Catalunya, serà un altre dels punts on gaudir de Nadal al costat del mar amb un nou mercat de productes gastronòmics de proximitat anomenat "Sabors de Nadal, que s'estrenarà a mitjans de desembre.

Punt de trobada de la Comunitat Portuària i de les entitats dels barris propers

Un any més, el "Nadal al Port" disposarà de diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima, on es desenvoluparan activitats impulsades pel Port de Barcelona en col·laboració amb la Comunitat Portuària. Es tracta de tallers i activitats per a infants on podran aprendre a ser estibadors movent contenidors de mercaderies, descobrir els oficis del Port, iniciar-se en el món del rem o gaudir del mar jugant. Així mateix, el mercat nadalenc serà, de nou, punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris veïns al Port de Barcelona, que ompliran l'escenari amb diferents actuacions.

El "Nadal al Port" disposarà de diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima

Més de 500 persones actuaran a l'escenari principal durant la celebració de la Fira de Nadal. Les iniciatives divulgatives i d'entreteniment aniran a càrrec de més de 60 entitats, associacions i empreses vinculades al Port de Barcelona. La llista completa de col·laboradors està disponible a www.portdebarcelona.cat/NadalalPort.

Arbre Nadal lluminos / Europa Press
Foto: Europa Press

El Nadal més solidari

El "Nadal al Port" també serà l'escenari de la Ballada Solidària, organitzada per la Secció de Ball Esportiu del Port de Barcelona, per recollir fons per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a la salut sexual i reproductiva. El Port de Barcelona també ha col·laborat amb la Marató amb la cessió d'algun dels seus espais més emblemàtics per aquesta edició.

El "Nadal al Port" també acollirà la Ballada Solidària, que recollirà fons per a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

Així mateix, el Contenidor Solidari, la campanya que cada any organitza la Comunitat Portuària de Barcelona en època nadalenca per recaptar aliments per a personis necessitades, estarà present al "Nadal al Port". El Port aproparà als ciutadans aquesta campanya solidària, que se celebra per divuitè any consecutiu, per recaptar aportacions econòmiques que és transformessin en aliments per al Banc dels Aliments a través dels QR que és podran escanejar a la trobada.

Una completa agenda d'activitats per gaudir del Nadal al costat del mar

Durant les dates nadalenques, el Port de Barcelona acollirà una completa agenda d'activitats perquè grans i petits puguin gaudir del Nadal al costat del mar. Aquesta és l'agenda d'activitats que s'anirà actualitzant al web www.portdebarcelona.cat/NadalalPort.