Que agències de màrqueting i creadors de contingut busquen aconseguir impactes virals, i crear vídeos que facin la volta al món i passin per milions de pantalles, ho sap (gairebé) tothom. I això implica que, necessàriament, alguns o molts dels virals que passen per les nostres han de ser “falsos”, és a dir, creats en un estudi o amb una idea o guió. Que no són coses que hagin passat de veritat, vaja.

🤧 Et poses malalt quan arriben les vacances? Per què passa i com evitar-ho
 

✈️ De Barcelona a Istanbul: els aeroports més estressants d'Europa
 

Tanmateix, continuem caient en això, i l'última prova segurament és el vídeo viral del nen insuportable que empipa un viatger en un avió.

El vídeo del nen molest en un avió que tots hem compartit 

El vídeo en qüestió el va publicar @revistawapa a TikTok, i en ell es veu a una parella en un avió a la qual el nen del seient del darrere està fent el viatge impossible clavant puntades de peu en el del davant. És a dir: una cosa que ens ha passat a tots, a l'avió, en el cinema, o a qualsevol altre escenari en el qual hi ha seients en files. Sempre hi ha algun nen insuportable, i els pares normals el que fan és corregir als nens i dir-los que deixin de molestar als altres. Encara que de vegades es troba un amb progenitors bledes que defensen el “dret” dels seus fills a donar pel sac, com fa la mare d'aquest vídeo:

@revistawapa No va suportar! Madre s'indigna perquè el reclamen pel seu nen que trepitja el seient d'un passatger. #historias #historia #amor #amordemama #viral #insolito #reclamo ♬ Don't Let Me Down - The Chainsmokers

El vídeo té més de 4,5 milions de visualitzacions, més de 150.000 M'Agrada, i més de 4.000 comentaris en una conversa que encara segueix. I en fi, és inevitable empatitzar amb el tipus del tupè, sobretot quan la mare s'aixeca i es posa digna. La majoria dels comentaris van en aquest sentit, ja que s'entén que un ha de controlar i corregir els seus fills petits per ensenyar-los a viure de forma civilitzada entre els altres. Això no treu, no obstant això, que hagin aparegut les veus discordants de torn, dient que la gent ha d'entendre que els nens són nens, i si et fan la vida impossible, doncs t'has d'aguantar i prou.

Però el cas és que tot aquest debat que s'ha generat és artificial perquè, pel que sembla, tal escena mai no va passar. Així ho ha fet notar @MrInsustancial a Twitter (X? Què és X? Desconeixem cap xarxa social anomenada X):

I és cert: en el perfil d'Instagram de @Baitplugtv, un compte dedicat a la creació de mems i altres continguts digitals per a tercers, trobem un altre vídeo d'un altre fet sorprenent ocorregut en un avió, que casualment és el mateix avió en el qual passa el problema amb el nen maleducat. En aquesta ocasió, una senyora va comprar bitllets per a tres seients i després els va embolicar en paper film per aïllar-se i construir-se un miniespai “primera classe”, que el personal de l'avió destrueix:

Com es pot veure, són els mateixos seients, mateixes parets, mateixes finestretes baixades, mateixos llums LED penosos al sostre, fins i tot la mateixa cosa blava a la paret una mica més enrere, que sembla com una defensa d'escuma per tapar alguns cables massa cridaners. I està gravat des de la mateixa perspectiva.

Això només deixa dues opcions: Una d'elles és que al mateix avió de la mateixa aerolínia tenen la mala sort d'ocórrer sempre els xivarris més extraterrestres, i sempre amb un viatger gravant des del mateix seient “maleït” el que passa amb els sonats del costat.

Però això sembla poc probable.

Així que només ens queda l'evident: que tant aquest com l'altre vídeo són muntatges. L'“avió” és un decorat, els passatgers (els bojos i els assenyats) són actors, i els debats que es generen al voltant d'ells (sobre l'espai privat i el públic, o l'educació dels nens) són artificials.

Una cosa que estaria bé recordar cada vegada que ens arriba un vídeo polèmic a les mans. Que fa ja tots molts anys que estem a les xarxes, i, així i tot, continuem semblant nous!