Dijous es produirà un important xoc de masses just a casa nostra. Un front fred sumat a la humitat d'un llarg riu atmosfèric, interaccionaran a Catalunya amb la forta calor. Això provocarà un radical canvi de temps, un còctel explosiu perfecte que afavorirà els ruixats, les tempestes i les pedregades. Al seu darrere tindrem una clatellada de la temperatura i atenció perquè l'inici del cap de setmana una baixa freda en altura es col·locarà just a sobre la vertical de Catalunya afavorint la formació de tempestes a molts punts. Un bon sarau, coincidint amb la setmana de Corpus... tot farà patum!

 

Dijous, calor al sud i tempestes al nord 

Dijous el front humit anirà fent augmentar la nuvolositat de nord a sud. A partir del migdia tindrem ruixats i tempestes al terç nord del país. Les precipitacions més importants es concentraran al Ripollès, Garrotxa, nord d'Osona, Lluçanès i... al Berguedà. També hi haurà tempestes a punts del Pirineu i Prepirineu Occidental. Cap al vespre les precipitacions arribaran a la resta de les comarques gironines. Fins i tot, ja entrada la matinada de divendres també hi podrien haver algunes precipitacions a punts del litoral i prelitoral.

Per altra banda, la temperatura seguirà a la banda alta del termòmetre amb màximes que podrien arribar als 35ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre. A la resta baixaran una mica, i fins i tot algunes mínimes es podrien donar al final de la jornada. Respecte al vent, al sud i a Ponent bufarà moderadament el mestral, i la tramuntana bufarà intensament al nord de l'Empordà.

Quan i on hi haurà més tempestes? 

Divendres la notícia serà la davallada de la temperatura, en alguns punts la màxima podria baixar entre 6 i 10ºC respecte al dijous. Núvols baixos matiners a la costa, al prelitoral central i a punts del centre i est del país. Fins i tot a primera hora encara es podria escapar algun plugim o gotellada. A la tarda de nou tempestes, aquesta vegada però només concentrades al Pirineu Oriental i a l'interior del nord-est.

Dissabte serà el dia més inestable de la setmana amb tempestes al nord i est de Catalunya, que al final del dia podrien arribar a altres punts. Diumenge i els dies posteriors la baixa s'allunyarà amb una clara millora. El sol i la calor d'estiu s'aniran imposant de mica en mica, però amb alguns ruixats aïllats, preferentment a les tardes a punts del Pirineu Oriental i de l'interior del nord-est.