Torna l'hivern, un espectacular canvi de temps està a punt d'afectar Catalunya. Si us pensàveu que la primavera ja havia arribat, anàveu errats, perquè l'hivern vol tornar a picar la porta. Entre dijous i divendres un radical canvi de masses ens portarà fred, vent i neu. A partir de llavors la inestabilitat, l'ambient hivernal i la neu al Pirineu ens acompanyaran fins a finals de febrer. Us ho expliquem detalladament al següent vídeo:

Petites novetats! Com ens afectaran?

Entre la nit de diumenge i la matinada de dilluns ens passarà una cua de front, que deixarà algunes febles precipitacions al nord del país. Dilluns encara quedaran restes de núvols, sobretot al sud, i precipitacions al vessant nord del Pirineu amb una cota de neu per sobre dels 1.900 metres. 

Dilluns la temperatura pujarà, però ja serà el darrer dia, perquè a finals de la jornada arribarà una petita entrada de nord. La tramuntana bufarà amb ganes al nord de l'Empordà i farà alterar l'estat de la mar al nord de la Costa Brava. Fins i tot el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació de perill! Aquesta entrada de nord provocarà que el dimarts la temperatura baixi. 

Se'ns tira l'hivern a sobre! 

Dimecres s'anirà tapant i dijous arribaran les primeres precipitacions. L'anticicló al seu lloc, a les Açores, provocarà un seguit de borrasques a tot Europa Occidental que també afectaran el Principiat de Catalunya. Entre dimecres i dijous tindrem un petit repunt de les temperatures, però dijous arribaran les primeres precipitacions i la cota de neu començarà a baixar. Divendres serà el dia de l'impactant canvi de masses amb una bona clatellada de la temperatura. Les precipitacions es concentraran sobretot al Pirineu, on acabarà nevant a totes les cotes. Seran dies molt ventosos, amb vent de component oest, estones més agarbinat d'altres més amestralat, també depenent del lloc. El vent incrementarà la sensació de fred. Durant el cap de setmana vinent la situació meteorològica encara es podria embolicar més. Amb tot, fins a finals de febrer ens acompanyarà la inestabilitat, l'ambient hivernal i la neu al Pirineu. 


🌳 Estàs compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.