La situació meteorològica per al llarg cap de setmana de Sant Joan ens portarà de tot: sol i calor però també nuvolades que deixaran ruixats i tempestes en moltes comarques. La temperatura de l'aigua del mar és més alta del que tocaria en aquesta època de l'any: 23ºC a la Costa Brava, 24ºC a les platges de la costa de Barcelona i 25 o 26ºC a la Costa Daurada. El mar no serà una bassa d'oli amb vent del sud o sud-oest i onades d'un metre d'altura a gran part de la costa catalana. Quins dies seran els més assolellats? Quan plourà i en quines comarques? Si voleu conèixer tots els detalls de la previsió del temps no us perdeu aquest vídeo on també us ensenyem imatges molt espectaculars i, fins i tot, una gosseta molt simpàtica que està de cap de setmana a l'Alt Empordà i una cabra passejant pel volcà aiguanegra, a la Garrotxa:

 

El temps de la Revetlla de Sant Joan

La nit de la Revetlla es presenta força estable i pràcticament no plourà a cap poble ni ciutat del país. Només preveiem alguna sorpresa en forma de tronada aïllada i de curta durada al Pirineu de Lleida. Per cert, els que passeu la Revetlla al Pirineu no us oblideu la jaqueta perquè les temperatures mínimes baixaran fins els 10ºC a Vielha i a Puigcerdà, 11ºC a la Seu d'Urgell i 12ºC a Ripoll. A l'interior tindrem temperatures de 18ºC a Lleida. A la costa les mínimes rondaran els 20 o 22ºC. Aquestes seran les temperatures que tindrem just quan surti el sol i, per tant, durant bona part de la matinada, penseu que seran superiors a les mínimes. No us perdeu aquesta espectacular sortida de sol al Baix Empordà:

Quin temps farà per Sant Joan?

El dia de Sant Joan farà temps de platja i piscina a tot Catalunya amb domini del sol i calor d'estiu. Les màximes arribaran als 32ºC a Lleida, 31ºC a Girona, i 27ºC tant a Barcelona com a Tarragona. A la tarda pot caure alguna tempesta molt aïllada al Pirineu. En general, però, no plourà ni al Pirineu. Dissabte també farà sol i calor però amb una diferència: a la tarda les tempestes seran bastant generals i fortes al Pirineu. També tindrem nuvolades a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre i no és impossible que arribi a caure algun xàfec o tronada de caràcter aïllat.

Diumenge, canviarà el temps. Al matí, però, encara aguantarà força estable amb domini del sol a la majoria de comarques. A mesura que avanci el dia, però, ràpidament veurem créixer nuvolades que deixaran ruixats i tempestes a les comarques de Lleida, a les Terres de l'Ebre i al Pirineu. Les tronades seran bastant freqüents i fortes en aquestes zones a última hora del dia. A les comarques de Barcelona i Girona diumenge no hi plourà en tot el dia però començarem a veure més núvols cap al tard. I atenció perquè durant la nit-matinada de diumenge a dilluns, les tempestes sí que arribaran a les comarques de Barcelona i Girona. De fet, el proper dilluns al matí, quan la majoria dels mortals tornarem a treballar, ens podríem trobar amb alguns xàfecs a la meitat est del país. Bona Revetlla i bon cap de setmana de Sant Joan a tothom!

Sortida de sol a Moià / Foto: MeteoAntoniMoià Twitter
Milers de catalans veuran sortir el sol per la Revetlla de Sant Joan / Foto: MeteoAntoniMoià Twitter