Després d'un cap de setmana estiuenc i amb 11 rècords absoluts de temperatura màxima per un mes d'abril arriben canvis. Ens espera una setmana més fresca, fins i tot les temperatures baixaran per sota de l'habitual per l'època de l'any. Aquest canvi de masses vindrà acompanyat de ruixats i tempestes. No estem pronosticant en cap cas pluja general, però sí xàfecs irregulars típics de la primavera.

 

Dilluns primers canvis

La principal novetat de dilluns seran els ruixats i tempestes que cauran al Pirineu, i fins i tot puntualment podrien sortir de l'àmbit pirinenc. El sol esplèndid i radiant d'aquests dies donarà pas a un cel mig ennuvolat, i fins i tot cobert a punts de l'Alt Pirineu. La temperatura començarà a recular, però, tot i això, encara es podran arribar als 30ºC a punts del Pla de Lleida, de la vall de l'Ebre i de l'interior del Camp de Tarragona. A partir de mitja tarda es començarà a girar vent del nord-oest a les zones típiques que s'intensificarà els dies posteriors.

On i quan plourà?

La setmana vindrà marcada sobretot per una baixada de la temperatura. Dimarts el descens tèrmic es notarà a tot arreu amb vent de mestral i tramuntana a les zones típiques. A més a l'est del país hi haurà molts núvols i fins i tot alguns ruixats. I aquesta serà la tònica de dimecres i dijous. Ruixats i tempestes irregulars preferentment a la tarda en punts de l'est del país, bàsicament a les zones de recer de la tramuntana i del mestral. Les temperatures, a diferència d'aquest cap de setmana, es trobaran a la banda baixa. Divendres encara quedarà algun ruixat aïllat, però les temperatures començaran a remuntar.

Pel que fa al cap de setmana vinent sembla que el temps serà força tranquil sense pluges ni calorades. Tot i això, estem a la primavera i pels vols de Sant Jordi podríem tenir alguns ruixats irregulars com tindrem aquesta setmana. Per tant, haureu d'estar molt atents a les pròximes actualitzacions que els farem des d'El Temps d'El Nacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.