Les terribles pluges i tempestes que cauen a moltes zones de la Mediterrània obliguen a desallotjar diverses famílies atrapades per l'aigua a les Illes Balears. A Manacor, hi han caigut 254 litres per metre quadrat i s'ha desbordat un torrent. A Sant Llorenç els aiguats han deixat 183 l/m2 i a Artà, 156 l/m2. Nit llarga i molt complicada a les illes. Vuit persones han estat rescatades de casa seva on han quedat atrapades literalment amb l'aigua fins el coll pel desbordament del torrent de Na Borges, a Manacor. També s'ha rescatat un home atrapat en una autocaravana. A Catalunya, de moment i per sort, hi plou molt millor. Atenció, però, perquè també ens pot sorprendre algun patac d'aigua que provocar problemes i danys. Eviteu, sobretot, les rieres i altres zones inundables al litoral. Quin temps farà aquest cap de setmana? En quines comarques plourà més fort? Si voleu conèixer tots els detalls de la previsió del temps no us perdeu aquest vídeo:

 

🍄 On podem trobar bolets aquest cap de setmana a Catalunya?

Xàfecs i tronades

Aquest dissabte es presenta ennuvolat a tot Catalunya tot i que tindrem ullades de sol. No plourà durant tot el dia ni de bon tros però sortiu de casa amb el paraigua perquè, de manera intermitent, cauran xàfecs i tempestes que, localment, poden ser molt fortes. A la tarda, els ruixats i les tronades es presentaran en més pobles i ciutats del país, també arribaran a les comarques de Lleida i a la Catalunya Central. Les temperatures no presentaran gaires canvis. Les màximes voltaran els 22, 23 o 24ºC a la majoria de pobles i ciutats del país. Diumenge el temps serà menys inestable i dominaran les estones de sol a moltes comarques. Tot i això cauran gotellades d'aquelles que duren cinc minuts i prou que, sobretot durant la tarda, es podran presentar a qualsevol punt de Catalunya. Per tant, no guardeu els paraigües gaire lluny perquè, a estones, ens faran falta. Les temperatures màximes seran lleugerament més altes. Molta precaució amb les boires que reduiran la visibilitat a moltes carreteres durant les matinades del cap de setmana.

Aiguats a Manacor RTVE
Les trombes d'aigua provoquen greus inundacions a Manacor on vuit persones han quedat atrapades a casa seva / RTVE

Alerta per trombes d'aigua a Catalunya

La setmana que ve, amb el dimecres festiu pel 12 d'octubre, el temps serà molt variable i canviant. Podríem dir que tindrem un dia de cada color. Dilluns, 10 d'octubre, farà sol fins al migdia a totes les comarques. A la tarda, en canvi, s'imposaran les nuvolades amb xàfecs i tempestes irregulars. A primera hora de la tarda ja plourà a les comarques de Lleida, Tarragona, Catalunya Central i al Pirineu. A última hora del dia els ruixats també arribaran a la costa i prelitoral de Barcelona i a les comarques de Girona. Alerta perquè durant la nit de dilluns a dimarts poden caure pluges i tempestes torrencials a la costa. Dimarts també serà un dia passat per aigua a moltes comarques catalanes. Dimecres, dia del Pilar, tindrem el cel mig ennuvolat a tot Catalunya amb pluges de caràcter més intermitent. Per tant, no seran tan continuades com les que cauran dilluns al vespre i dimarts. També pot caure alguna tempesta. Dijous farà sol a Lleida i Tarragona però continuarà el temps insegur a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu amb gotellades irregulars. Divendres, 14 d'octubre, farà sol a tot Catalunya amb temperatures màximes força més altes. El cap de setmana del 15 i 16 d'octubre sembla que farà sol però atenció perquè, a partir del dilluns, dia 17, podrien tornar les tempestes amb una forta baixada de les temperatures.