Per fi! Episodi de pluges de primera categoria. Aquest dissabte hem tingut l'aperitiu amb tempestes a l'oest i pluja abundant al Pirineu. Diumenge tindrem el primer plat i dilluns el segon plat amb precipitacions abundants a tot el país! A partir de llavors la inestabilitat continuarà present a casa nostra. Semblava mentida, però la dita de "a l'abril aigües mil", s'acabarà complint i després ja ho enllaçarem amb la de "pel maig cada dia un raig". Una molt bona dinàmica humida, plujosa i fresca com feia temps que no teníem, benvinguda sigui! Us expliquem com evolucionarà l'episodi de pluges en el següent vídeo:

 

Diumenge i dilluns passats per aigua

Després d'un dissabte marcat per les intenses tempestes de l'oest del país i la precipitació abundant del Pirineu i Prepirineu, arrancarem el diumenge amb pluja ja de matinada al litoral central. Ràpidament, durant el matí la pluja s'anirà endinsant de mar cap a terra, intensificant-se a tota la meitat nord del prelitoral. A la tarda el gruix de les precipitacions es traslladarà al centre del país. A l'oest, a diferència de dissabte, és on esperem que plogui menys, on fins i tot hi podrien haver clarianes; tot i això, la pluja també hi arribarà. Atenció, hi ha un avís per intensitat de pluja del Servei Meteorològic de Catalunya que afecta 26 comarques, principalment del centre i est del país. Pluja que localment vindrà acompanyada de tempesta i calamarsa. La cota de neu rondarà els 2.000 metres.

El vent bufarà de xaloc, del sud-est, que aportarà molta humitat afavorint que les precipitacions siguin generoses. La temperatura seguirà per sota del que li tocaria, fins i tot encara podria baixar un pèl més, i dilluns una mica més. De fet, dilluns, esperem un dia passat per aigua a tot Catalunya!

 

De l'abril aigües mil, al maig cada dia un raig 

Començarem l'última setmana d'abril amb pluja a tot Catalunya. Dilluns serà un dia de paraigua a tot Catalunya, les precipitacions més intenses les esperem a l'est tot i que plourà a tot arreu. Dimarts acabarem l'abril amb ruixats i tempestes, però ja no tan generals.

El primer de maig tindrem una falsa treva, amb moltes estones de sol a bona part de Catalunya, però a partir de la tarda arribarà precipitació per l'oest. Dijous tornarà a ser un dia marcat pels ruixats i les tempestes. A partir de llavors la inestabilitat continuarà present a casa nostra amb xàfecs primaverals. Per fi, podem dir, que hem entrat amb una dinàmica humida i plujosa. Ah i també fresca, ja que les temperatures es mantindran per sota de la mitjana pràcticament tota la setmana.