Quin temps farà el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan a Catalunya? Atenció perquè tindrem algunes sorpreses en forma de pluja en algunes comarques. Farà calor o baixaran les temperatures? Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen tots els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Ruixats sorpresa el cap de setmana de Sant Joan

Aquest divendres farà sol a gran part de Catalunya amb temperatures màximes una mica més altes. Farà calor moderada amb màximes que oscil·laran entre els 25 i els 28ºC a la majoria de pobles i ciutats. Per tant, tindrem temperatures de luxe per l'època de l'any. Creixeran nuvolades que durant la tarda deixaran ruixats i tempestes irregulars i de curta durada al Pirineu, al nord de les comarques de Barcelona i a Girona. El cap de setmana de Sant Joan arrencarà amb una nova pujada de les temperatures. Dissabte farà sol excepte al Pirineu de Lleida on estarà força ennuvolat. A la resta dominaran les estones de sol amb intervals de núvols poc importants. Les màximes es tornaran a enfilar fins els 30ºC a l'interior del país. A la tarda pot caure alguna gotellada aïllada a les muntanyes del nord. La nit de dissabte a diumenge cauran xàfecs i algunes tempestes a les comarques de Barcelona i al sud de Girona. Diumenge al matí també plourà a la costa i al prelitoral de Barcelona i al sud de les comarques de Girona mentre farà sol a Lleida, Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Fortes ratxes de tramuntana i mestral. Afluixarà la calor. La nit de la revetlla de Sant Joan, en principi, no plourà. El proper dilluns, dia de Sant Joan, farà sol amb intervals de núvols poc importants que, a estones, mig taparan el cel. Tramuntana i mestral als dos extrems del país i temperatures estables. 

Quan tornaran les pluges i les tempestes a Catalunya?

Els mapes del temps anuncien un nou canvi a mitjans de la setmana que ve. Una nova tongada de pluges i tempestes podria afectar Catalunya, els propers dimecres i dijous, 26 i 27 de juny, amb una refrescada. Sembla, per tant, que aquest mes de juny encara ens farà obrir els paraigües una altra vegada. ElNacional.cat actualitzarà aquesta previsió del temps en properes informacions.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.