La previsió del temps anuncia l'arribada de ruixats i tempestes a Catalunya. Baixaran les temperatures amb una tongada d'inestabilitat que, com a molt, durarà 48 hores. Quin temps farà per la revetlla de Sant Joan? Farà calor el proper cap de setmana? A quina temperatura està l'aigua del mar? Xavi Freixes t'explica l'última hora de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

La calor acabarà amb ruixats i fortes tempestes

Aquest dimarts farà sol i més calor a tot Catalunya amb temperatures màximes que, puntualment, s'aproparan als 35ºC en alguns pobles i ciutats de Ponent com Lleida les Borges Blanques. A la costa, ambient càlid i xafogós amb màximes que rondaran els 27ºC. Nits tropicals al centre de la ciutat de Barcelona o a Amposta. Boires o capes de núvols baixos en punts costaners, sobretot durant la primera meitat del dia. A la tarda apareixeran nuvolades en zones interiors i, sobretot, a les muntanyes però, en principi, no esperem cap precipitació. Com a molt, al vespre o a la nit, caurà alguna gotellada aïllada al Pirineu de Lleida. Dimecres serà un dia càlid i especialment xafogós amb domini del sol durant el matí. Atenció, però, perquè ràpidament creixeran nuvolades i, a partir del migdia i sobretot durant la tarda i el vespre, cauran ruixats i tempestes irregulars i de curta durada a l'oest de Catalunya i al Pirineu. A la nit no descartem xàfecs sorpresa a la resta del país. Les temperatures iniciaran una baixada a partir del moment en que descarreguin les precipitacions. Per tant, aquest dimecres començarà amb sol però acabarà amb gotellades en diferents zones, sobretot de l'interior. Dijous serà el dia més inestable de la setmana amb xàfecs i tronades a qualsevol punt. Les tronades podrien ser fortes i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Ambient força més fresc amb màximes que, com a molt, arribaran als 27 o 28ºC. 

Quin temps farà per la revetlla de Sant Joan?

El proper divendres farà sol a gran part de Catalunya amb nuvolades que, durant la tarda, deixaran ruixats i alguna tempesta de caràcter aïllat al Pirineu i al nord-est del país. Temperatures estables amb màximes que, com a molt, arribaran als 28 o 29ºC a les zones més càlides. Tramuntana moderada al nord de la Costa Brava. El cap de setmana de Sant Joan vindrà marcat pel sol i per una nova pujada de les temperatures tant dissabte com, sobretot, diumenge. Només creixeran nuvolades que, durant les tardes, podrien deixar alguna gotellada aïllada al Pirineu. Tampoc és impossible algun ruixadet de mitja tarda al nord de les comarques de Barcelona i a l'interior i sud de les de Girona. No veiem, però, cap possibilitat de pluges ni per a la nit de la revetlla ni per al dia de Sant Joan. De fet, just el contrari perquè el cel estarà ras a gran part de Catalunya. ElNacional.cat actualitzarà la previsió del temps en properes informacions.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.