La previsió del Pont de la Puríssima ve marcada per una tongada de precipitacions entre el vespre de dijous i mig matí de divendres que arribaran a qualsevol punt del país. Atenció divendres que la tramuntana alterarà l'estat del mar a l'Empordà, i el mestral bufarà amb moltes ganes a les Terres de l'Ebre i el sud del camp de Tarragona. Al cap de setmana la situació serà molt més tranquil·la i el sol i les boires s'imposaran. Les temperatures tiraran clarament cap amunt, excepte on hi hagi boira que seguirà fent fred.

 

 

Pluges entre dijous i divendres

Dijous, primer, ens creuarà un front càlid que farà pujar una mica les temperatures i la cota de neu fins als 2200 metres. Nuvolositat que anirà en augment d'oest a est al llarg de la jornada i al vespre arribaran els primers plugims al terç oest del país. La nit/matinada de dijous a divendres les precipitacions s'estendran i pot ploure a qualsevol punt del país amb el pas del front fred i una baixada de la cota de neu fins als 1600 metres. A partir de mig matí les pluges quedaran restringides entre les comarques de Girona i Barcelona. Ràpidament, s'obriran grans clarianes pel sud i per Ponent, també empeses per un fort vent de mestral. Tramuntana a l'Empordà que provocarà alteració marítima. A la tarda, les precipitacions ja seran història excepte al vessant nord del Pirineu on nevarà fins als 1300 metres.

 

Puja la temperatura: sol i boires 

Cap de setmana molt més estable. Dissabte encara amb precipitacions al Pirineu occidental, amb pluja a pràcticament totes les cotes. A la resta més sol i un vent que anirà encalmant. Diumenge i sobretot a principis de la setmana que ve l'anticicló s'imposarà amb sol, alguna pinzellada de núvols prims i boires. Però la notícia serà la pujada de les temperatures, excepte als llocs d'interior on hi hagi boira que l'ambient seguirà sent fred. Així doncs, hem començat el Pont de la Puríssima amb fred, tindrem pluja i neu, i l'acabarem amb més sol i un ambient més suau, ja ho veieu temps per tots els gustos!