Quin temps farà per Sant Jordi a Catalunya? Un canvi radical de temps podria portar l'hivern amb neu a cotes baixes, pluges i tempestes. La previsió del temps anuncia ruixats, tronades i fresca per aquest dijous, novetats importants per al cap de setmana i una forta inestabilització a partir del proper dilluns. La primavera, per tant, ens farà parar bojos amb panorames meteorològics radicalment diferents cada dia. Si vols saber tot el que passarà, no et perdis la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Ruixats, tempestes i ambient fred

Aquest dijous es presenta inestable a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu amb ruixats i tempestes. Ambient força fred durant tot el dia amb vent fort als dos extrems del país. A la tarda no descartem alguna gotellada sorpresa al Baix Penedès, Tarragonès i al Baix Camp. Farà sol durant tot el dia a les comarques del Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. La cota de neu rondarà els 1.400 metres. Divendres farà sol a tot Catalunya amb temperatures molt fredes a primera hora del dia. Les mínimes oscil·laran entre els 0 i els 4ºC a gran part de l'interior però les màximes ja seran dos o tres graus més altes a la majoria de comarques. El cap de setmana serà molt assolellat tot i que diumenge apareixeran quatre núvols poc importants. Dissabte les temperatures continuaran pujant amb màximes de 25 o 26ºC a Lleida i a Tortosa, 24ºC a Girona i 20 o 21ºC a Barcelona i Tarragona. L'ambient diürn serà de plena primavera tot i que les temperatures no seran tan altes com les del cap de setmana passat. 

Quin temps farà per Sant Jordi? Fred d'hivern i neu

El proper dilluns, 22 d'abril, augmentarà la inestabilitat a tot Catalunya amb ruixats i tempestes que guanyaran terreny a mesura que avanci el dia. Les temperatures cauran en picat i la cota de neu podria baixar fins els 800 metres al vespre. Ambient d'hivern. El dia de Sant Jordi també cauran xàfecs i tronades a la majoria de comarques. Les tempestes podrien ser localment molt fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra i atenció perquè podria nevar a cotes de només 600 metres. Farà un fred que pelarà. Aquesta previsió no s'ha de prendre al peu de la lletra perquè falten dies, som a la primavera i, per tant, l'haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.