Protecció Civil ha activat aquesta tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per les pluges que es preveuen aquesta nit i sobretot diumenge arreu de Catalunya, especialment a comarques de la Catalunya Central com el Solsonès, el Berguedà i Osona.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, a partir d'aquest vespre i fins als inicis de la propera nit, xàfecs amb intensitats de precipitació que poden superar els 20 litres/m2 en 30 minuts a tota la meitat nord-oest de Catalunya.

De cara a diumenge, es manté l'episodi d'intensitat i també d'acumulacions destacades. El fenomen afectarà al matí les comarques centrals, i a partir del migdia s'estendrà també a altres zones del Pirineu, Prepirineu i comarques de Barcelona i Lleida. De cara al vespre, les precipitacions afectaran també punts de les comarques de Tarragona i l'Ebre.

Les pluges més intenses s'esperen a la part central del dia i els xàfecs podran anar acompanyats localment de tempesta i no es descarta que de calamarsa o pedra. En quant a les acumulacions més importants (100 litres/m2 en 24 hores), s'esperen sobretot al Solsonès, Berguedà i Osona.