Després d’unes hores de treva aquest dissabte, el temporal Nelson ha reaparegut durant la nit i matinada en bona part de la meitat nord de Catalunya i amb algunes nevades al Pirineu. Durant aquest Diumenge de Resurrecció, s’han produït alguns ruixats febles durant el matí a diversos punts del país, però el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a partir d’aquest migdia la pluja pot descarregar amb força en bona part del terç nord i de la meitat est, i més aïllada a la resta. Segons les previsions del Meteocat, les precipitacions afectaran pràcticament tot el país, amb l’excepció del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. 
 

🚘Operació tornada a Barcelona pendents de la borrasca Nelson: "Eviteu conduir el diumenge a la tarda"

 

Pluges, neu i temporal marítim avui a Catalunya

Aquestes són les previsions meteorològiques a Catalunya per avui, segons el Meteocat. Pots consultar-les per hores i localització:

Tempestes al litoral i prelitoral central

Els ruixats més importants estan previstos sobretot al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona, aniran acompanyats de tempesta al litoral i al prelitoral central, i no es descarta calamarsa. No s’esperen grans quantitats de precipitació, tot i que localment hi pot haver descàrregues importants. De cara al vespre, les pluges s’aniran restringint al Pirineu i al Prepirineu. El vent fort i el temporal de mar es mantindran al llarg del dia i un ambient més fred.

Barcelona

Girona

Tarragona

Lleida

 

Neu i vent

La cota de neu rondarà els 1.600 metros fins a migdia, puntualment més alta durant les hores centrals del dia, mentre que al final de la jornada tendirà a baixar fins als 1.200 metres.  El vent bufarà de component sud entre fluix i moderat amb cops forts, sobretot al litoral i a zones elevades, i amb cops forts als cims del Pirineu. A partir del vespre minvarà i s’imposarà progressivament el vent de component oest.

Temporal marítim amb onades de més de tres metres

La situació es complica en les zones costaneres a causa del temporal marítim que continua amb força al litoral català, amb onades de més de tres metres a la costa central i Costa Brava. Segons informa l’ACN, durant la matinada d'aquest diumenge, les boies situades al Cap de Begur i davant el port de Barcelona han registrat pics d'onada superiors als cinc metres. En paral·lel, el vent de sud (migjorn) i sud-oest (garbí o llebeig) bufa amb ratxes fortes d'entre 50 i 70 km/h, amb registres destacats com els 69,5 km/h de l'Observatori Fabra, els 67,7 km/h de Palafrugell o els 60,5 km/h de Malgrat de Mar. La primera tongada de pluges ha deixat registres poc abundants en general —entre 5 i 15 litres—, tot i alguna tempesta local al Penedès que ha deixat quantitats de fins a 25,8 litres a Sant Sadurní d'Anoia.

Sitges Àlex Recolons (ACN)
El mar entra a la platja de Garraf, a Sitges / Àlex Recolons (ACN)