Nevarà per Sant Jordi? La previsió del temps anuncia fred de cru hivern, neu a cotes baixes, xàfecs, tempestes i pedregades a Catalunya. Abans, però, tindrem tres dies de sol amb temperatures primaverals a tot el país. La forta variabilitat, típica de la primavera, és el plat fort d'una predicció meteorològica amb canvis radicals que els propers dies ens afectaran de ple. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen el temps que farà en aquest vídeo:

 

Canvi radical de temps a Catalunya

Aquest divendres arriba un primer canvi radical de temps i, després de les tempestes i calamarsades de les últimes hores, farà sol a tot Catalunya amb molt de fred de matinada però amb temperatures màximes més suaus. Mínimes d'entre 0 i 4ºC a gran part de l'interior però al migdia la majoria de termòmetres marcaran entre 18 i 22ºC. El cap de setmana també es presenta molt assolellat amb temperatures que, dissabte, encara pujaran més. Tramuntana forta a l'Empordà. El proper diumenge també serà assolellat però, a mesura que avanci el dia, creixeran nuvolades, sobretot a la meitat est del país. A la tarda no és impossible algun primer ruixat sorpresa i, a la nit, els xàfecs podrien aparèixer en diversos punts del país. Vent del nord amb ratxes fortes a la Costa Brava i temperatures una mica més baixes.

Nevarà per Sant Jordi?

El proper dilluns s'embolica la troca amb ruixats i tempestes a la majoria de comarques. Fortíssima baixada de les temperatures i, a última hora del dia, podria nevar per damunt dels 500 metres. El dia de Sant Jordi també vindrà marcat per la inestabilitat amb xàfecs i tronades localment fortes i, en alguns casos, acompanyades de calamarsa o pedra. Ambient gèlid amb vent fort i neu a cotes molt baixes. Atenció, per tant, perquè els propers dilluns i dimarts podríem veure nevar en diversos pobles i ciutats situats a cotes de només 500 metres. Els últims dies del mes d'abril ens podrien portar noves tongades de ruixats i tempestes a Catalunya. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.