Estem gaudint de les postres d'un dels episodis de pluges més importants dels últims 4 anys. L'estat dels embassaments de les conques internes han superat el 20% de la seva capacitat després de molts mesos. Entre divendres i dissabte tindrem una petita treva de les precipitacions, però a partir de diumenge tornen els ruixats i les tempestes. Ah, i les temperatures cap amunt! No us perdeu el vídeo d'avui amb moltes imatges plenes d'aigua i neu.

 

 

Dijous les postres de l’episodi

Atenció fins aquesta matinada els xàfecs i les tempestes continuaran sovintejant moltes comarques de l'est del país, amb algun patac d'aigua intens. Precaució amb les rierades! Dijous començarà el dia amb grans clarianes a bona part del país però ja amb ruixats de neu al Pirineu, i és que la cota de neu baixarà tan sols fins als 1.200 metres, fins i tot més baixa en moments de xàfec. El vent de Ponent començarà a fer remuntar la temperatura al sud, a Ponent i al litoral.  Al migdia creixeran nuvolades que descarregant tempestes de tarda, restringides a les comarques del nord-est.


Cap de setmana quasi estiuenc

Divendres i al cap de setmana la temperatura pujarà amb ganes. Tindrem una treva de pluges,  més enllà d’algun ruixat de tarda despistat a punts del nord del país. Així doncs, en general gaudirem d’un cap de setmana agradable. Però aquesta treva pre-estiuenca durarà poc. L’última part de diumenge els ruixats i les tempestes podrien tornar a prendre el protagonisme, intensificant-se i estenent-se de cara a dilluns.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.