Després d'un cap de setmana amb suavitat meteorològica i màximes de 30ºC al Pla de Lleida, dilluns tindrem un curt canvi de temps amb alguns ruixats i tempestes. Dimarts i dimecres tindrem una treva i seran dies anticiclònics, però atenció, perquè a partir de dijous la inestabilitat tornarà amb ruixats i tempestes sobretot a les capçaleres dels rius.

 

On hi haurà tempestes? 

Dilluns de bon dematí passaran alguns ruixats passatgers a qualsevol punt del país preferentment a les comarques del litoral, on podria haver-hi alguna tempesta davant del mar. A la tarda creixeran tempestes a tot l'àmbit Pirineu i a l'interior del quadrant nord-est, que cap al tard podran arribar a punts de la Catalunya central. Les temperatures baixaran, i fins i tot en alguns casos la temperatura mínima es podria assolir al final del dia.

Setmana d'alts i baixos 

Després de la inestabilitat de dilluns, dimarts i dimecres gaudirem d'uns dies anticiclònics i les temperatures tiraran clarament a l'alça. Però atenció, aquesta treva de temps tranquil durarà ben poc. A partir de dijous a la tarda la inestabilitat tornarà amb ruixats, tempestes i calamarsades, sobretot a les tardes i a punts de muntanya del nord del país, és a dir a les capçaleres dels principals rius.