La inestabilitat està en la seva màxima esplendor per una mesobaixa que la matinada de diumenge s'ha format a la costa de Catalunya, al migdia ja s'aprofundirà al golf de Lleó francès i ens injectarà una massa freda polar. Aquest diumenge seran notícia les enfarinades a cotes baixes després d'una nit tensa amb també algunes calamarsades. El festival de precipitacions s'allargarà fins al matí, quan el vent de mestral dirà prou i s'obriran clarianes. Bon dia per fer excursions a la muntanya i tocar la neu. Fora del Pirineu podeu veure neu al Montseny, Prades, Sant Llorenç del Munt, el Montsec, les Guilleries o la Serralada Transversal, l'altiplà central, etc. Això sí, afanyeu-vos perquè al migdia en quedarà ben poca i es fondrà ràpidament! Voleu saber si pot nevar al vostre poble o ciutat? T'ho expliquem:

 

Ventada intensa i fred ben viu

Els més matiners de diumenge podran veure la tongada de xàfecs a les comarques de Girona, Barcelona i el nord de Tarragona, però la realitat és que quan es faci de dia el vent de mestral s'enfortirà al terç sud de Catalunya i s'imposarà el sol amb només alguns núvols de vent o la cella dels Ports i del delta de l'Ebre. A la meitat est on no arribi el vent es mantindrà el cel ennuvolat i, al migdia o la tarda, encara es podria formar algun ruixat aïllat. Nevada feble i intermitent a la cara nord del Pirineu, amb tramuntana, que anirà ampliant el gruix del mantell de neu. Patacada de la temperatura i ambient fred de ple hivern, sobretot a la nit quan es donarà la temperatura mínima del dia a molts pobles i ciutats. Mar remoguda amb onades del sud-oest d'1 a 2 metres.

Tornen les gelades i més xàfecs a la vista

La temperatura tocarà fons la nit de diumenge a dilluns amb gelades generalitzades a l'interior i el Pirineu o també en algunes raconades del prelitoral, abrigueu-vos bé per anar a l'escola o a treballar! A l'hora de sopar arribarà un front esquifit amb alguns plugims a les comarques de Lleida i la cota de neu pujarà notablement. Dimarts de contrastos amb sol i vent fort a Lleida i Tarragona, formació de xàfecs amb calamarsades locals entre el sud de la Costa Brava i el nord de Barcelona i neu a la cara nord del Pirineu amb torb o borrufa. També tramuntana intensa a l'Empordà i al Pirineu. Dimecres i dijous seran dos dies de transició amb clarianes i sense pluja en espera d'un divendres amb possibles pluges generals, encara hi ha incertesa i s'ha de confirmar.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.