Fred polar, pluges, fortes tempestes i més nevades a Catalunya. Alerta perquè acabarem el mes de novembre amb un temps que ens portarà fred d'hivern a tot el país. Arribaran les primeres gelades a l'interior i atenció perquè cauran fortes tempestes i algunes pedregades en moltes comarques. Quin temps farà aquest cap de setmana? Quan gelarà a les comarques de Lleida, interior de les de Tarragona, Catalunya Central i a l'interior de Girona? Quina és la previsió per al pont de la Puríssima? T'expliquem tot el que passarà en aquest vídeo:

 

Fred d'hivern i més neu a Catalunya

La previsió del temps anuncia forts canvis per als propers dies. Aquest divendres tindrem força núvols amb pluges i fortes tempestes a qualsevol punt del país. Les més abundants i fortes cauran a les comarques de Barcelona i Girona, sobretot durant la tarda i el vespre. No descartem pedregades o calamarsades. També poden caure xàfecs a qualsevol altre punt del país però, en aquest cas, seran dèbils i dispersos. Nevarà al Pirineu. La cota baixarà fins els 1.200 metres a la Val d'Aran, nord del Pallars, Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra. A la resta de la serralada la cota anirà baixant durant el dia fins els 1.400 metres. A última hora es reforçaran la tramuntana i el mestral. Temperatures més baixes amb màximes que, en general, no passaran dels 15 o 16ºC. Només seran una mica més suaus a la costa de Tarragona on poden fregar els 20ºC. Bancs de boira en planes i fondalades interiors.

Quin temps farà aquest cap de setmana?

Dissabte i diumenge farà sol a tot Catalunya amb temperatures màximes més altes. Les nits d'aquest cap de setmana, però, seran fredes amb mínimes d'1ºC a la Seu d'Urgell, 2ºC a Lleida, 4ºC a Girona i a Manresa, 5ºC a Igualada, 8ºC a Tarragona i 9ºC a la ciutat de Barcelona. Les temperatures diürnes, en canvi, seran més suaus amb valors de 17 o 18ºC en molts pobles i ciutats. Es quedaran més curtes en planes i fondalades interiors on les boires frenaran la pujada de les temperatures.

Alerta el proper dilluns!

El proper dilluns plourà a tot Catalunya. Cauran tempestes que poden ser fortes a les comarques de Barcelona i Girona. També s'esperen ruixats a Lleida i a les Terres de l'Ebre. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.000 o 1.200 metres. Forta baixada de les temperatures i vent molt fort de tramuntana i mestral. Farà un fred que pelarà i el vent accentuarà encara més la sensació de fred hivernal. Temporal marítim a la Costa Brava amb onades superiors als tres metres d'alçària. Dimarts, farà sol amb restes de núvols al Pirineu, sobretot a la cara nord, i les temperatures continuaran sent hivernals. Al matí el vent encara presentarà ratxes fortes però anirà perdent intensitat a mesura que avanci el dia. A mitjans de la setmana que ve tindrem temperatures sota zero a les comarques del Pla de Lleida, a la Catalunya Central, i a l'interior de les comarques de Tarragona i Girona. Per tant, si encara teniu alguna cosa per collir als horts de la temporada d'estiu, afanyeu-vos perquè, la setmana que ve, el fred s'ho podria carregar.

El Pont de la Puríssima arrencarà amb fred de ple hivern a Catalunya GFS Wetterzentrale
El Pont de la Puríssima arrencarà amb fred de ple hivern a tot Catalunya / GFS Wetterzentrale

Quin temps farà pel pont de la Puríssima?

El pont de la Puríssima podria arrencar amb una forta baixada de les temperatures i, per tant, amb un ambient de ple hivern a tot Catalunya. Aquesta previsió a tan llarg termini l'anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.