Encara arrosseguem la ressaca emocional de les pluges, aiguats i tempestes dels últims dies que tenen molt de mèrit per ser el mes de juny. Els boscos estan exuberants i farcits de colors quan l'any passat per aquestes dates ja estava tot ben rostit. I els rius baixen cabalosos i enèrgics com feia temps que no passava, en concret des del 2020, l'any del temporal Glòria i la pandèmia plujosa. Ara és el torn d'una treva de cinc o sis dies, però ja es visualitza un nou canvi de temps a l'horitzó que ens podria portar molt enrenou. En parlem a la previsió del temps del següent vídeo:

 

Pujada de ràbia de temperatura

La previsió del temps per divendres anuncia una jornada molt tranquil·la, però amb matisos per comentar. Cel carregat de núvols baixos al matí entre la Costa Daurada i la costa central. Es podria escapar alguna gotellada, però seria anecdòtic. Sol i clarianes a la resta del territori amb el permís d'alguna nuvolada al Pirineu, potser amb algun ruixat aïllat. El vent del sud-oest o garbí serà notícia a la Costa Brava amb ventades de 50 a 70 km/h que podrien fer la guitza. A la resta del territori, la marinada serà menys intensa. La temperatura pujarà notablement i tocarà sostre amb màximes de 25 °C a 30 °C en general o una mica per sobre al Pla de Lleida. Calor moderada com pertoca i regust d'estiu. Les nits seran temperades o fresques i clarament menys fredes que els dies anteriors.

Quin temps farà el cap de setmana?

Es presenta un cap de setmana tranquil tot i el pas d'un front desgastat. Dissabte amb alguns núvols al matí, més ullades de sol a la tarda i algun ruixat local al nord-est. Les tronades de tarda quedarien restringides a les comarques del Ripollès i l'Alt Berguedà. La temperatura recularà una mica i no farà massa calor. Diumenge plàcid amb sol i núvols decoratius d'evolució que no deixaran pluges, podreu aprofitar per fer plans a l'aire lliure sense preocupar-vos del temps, tant a les platges com a les muntanyes. Dilluns i dimarts es mantindrà el temps estable amb bonança i temperatures a l'alça, però sense calorades. Sembla que dimecres es despenjarà una nova borrasca a la Península i en funció del seu recorregut podria augmentar notablement la inestabilitat a Catalunya amb tempestes pedregades. Us anirem informant i actualitzant el pronòstic des del temps d'El Nacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.