L'episodi de pluges d'aquest dimarts ha deixat una regada generosa i força homogènia a Catalunya amb registres molt benvinguts de 10 a 30 litres. Més aigua pels boscos, rius i embassaments. De fet, en algunes zones del Pirineu plou sobre mullat, i juntament amb el desgel de les altes muntanyes, s'ha notat unes crescudes importants del cabal dels rius. La borrasca de les illes Britàniques que ha enviat el front carregat de pluges a Catalunya, continuarà estancada entre l'oest de França i el golf de Biscaia i fins i tot s'aproximarà cap a nosaltres. Tenim ruixats, tempestes i fresqueta garantida tota la setmana. T'ho expliquem en el següent vídeo:

 

Torn dels ruixats i tempestes

La previsió del temps per dimecres anuncia una jornada encara força inestable i moguda. Durant la matinada s'organitzarà una tongada de tempestes amb aiguats locals que lliscaran per la Costa Daurada fins a arribar a la Costa de Barcelona, precaució la nit de dimarts a dimecres! Primera hora del matí encara amb pluges i ruixats inconnexos a les comarques de Barcelona. Treva entre mig matí i l'hora de dinar amb algunes clarianes i nova reactivació dels ruixats durant la tarda i el vespre al prelitoral, l'interior de Girona, el Pirineu o Prepirineu i també cap a les Terres de l'Ebre i zones pròximes als Ports. Precipitacions de distribució irregular, de curta durada i localment amb tempesta. Vent feble a moderat del sud a sud-est i temperatura que presentarà pocs canvis. Ambient fresc amb menys de 20ºC en conjunt i suavitat a Ponent i la vall de l'Ebre amb més de 20ºC. Neu a cotes mitjanes del Pirineu, per damunt dels 1.800 o 2.000 metres.

Fins quan plourà a Catalunya?

Encara no tenim una data de caducitat ben definida pel final de la inestabilitat. Sí que sembla que podria tornar l'anticicló a partir del 22 o 23 de maig i, per tant, els ruixats i les tempestes encara tindran corda per estona. Dijous força semblant a dimecres amb ruixats dispersos a la costa i al prelitoral entre mig matí i l'hora de dinar. A mesura que avanci la tarda els xàfecs haurien d'anar formant-se cap a l'interior i la meitat nord, menys probables a Ponent i la Catalunya Central. Divendres i dissabte amb menys opcions de pluja als pobles i ciutats litorals i precipitacions més freqüents a la meitat nord i les comarques de Lleida, amb tempestes intenses. La temperatura pujarà una mica i l'ambient serà plenament primaveral. Entre diumenge i dilluns ja us avancem que tornarà a augmentar la inestabilitat amb tempestes a moltes comarques, també a la costa, i algunes calamarsades. Queden molts dies de paraigua!


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.