Un fort canvi de temps està a punt d'afectar Catalunya amb fortes pluges i tempestes. Atenció perquè també baixaran les temperatures. Les novetats arribaran d'aquí a poques hores i de manera sobtada. La previsió meteorològica també anuncia novetats per al cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. Xavi Freixes t'explica tots els detalls del temps que farà en aquest vídeo:

 

Arriben pluges i tempestes a Catalunya

Aquest dimecres arriba el canvi de temps a Catalunya. Les estones de sol compartiran protagonisme amb nuvolades que seran més abundants amb el pas de les hores. Al matí no és impossible alguna primera gotellada sorpresa i de caràcter aïllat. A partir del migdia i durant la tarda els ruixats i les tempestes arribaran a les comarques de Lleida, Terres de l'Ebre, Pirineu i Prepirineu. Atenció perquè, a última hora del dia i sobretot entrada la matinada de dijous, les precipitacions seran generals amb tronades que poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Aquest dimecres serà molt càlid i especialment xafogós tot i que les màximes seran un parell de graus més baixes. Refrescarà a partir de quan descarreguin les precipitacions. La baixada de les temperatures la notarem, sobretot, dijous amb xàfecs i tronades generals. De fet, aquest dijous, ens llevarem amb pluja a gran part del país tot i que, durant la tarda, s'obriran grans clarianes i deixarà de ploure a moltes comarques. El proper divendres farà sol amb temperatures de luxe. Creixeran nuvolades al Pirineu i al nord-est amb possibilitat d'alguna gotellada molt aïllada durant la tarda.

Cap de setmana amb sorpreses meteorològiques

El cap de setmana de Sant Joan arrencarà amb una pujada de les temperatures. Dissabte farà sol tot i la presència d'intervals de núvols poc importants a totes les comarques. A la tarda poden caure xàfecs i tronades però només al Pirineu i, puntualment, al nord-est del país. Les temperatures màximes rondaran els 26ºC a la costa i oscil·laran entre els 28 i els 32ºC a l'interior. Diumenge podríem tenir alguna sorpresa en forma de ruixat o tempesta a les comarques de Girona, a la costa i prelitoral de Barcelona i, puntualment, al nord de les comarques de Tarragona. Això podria passar de matinada i durant el matí mentre farà sol a l'oest del país. Diumenge a la tarda el protagonista serà el sol a gairebé totes les comarques amb algun xàfec aïllat al nord-est. La nit de la revetlla de Sant Joan, en principi, no plourà. El proper dilluns, dia de Sant Joan, farà sol amb calor moderada i amb quatre núvols purament decoratius. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les set de la tarda.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.