Rècords històrics de calor a Catalunya amb 45,3ºC a Figueres, 45,1ºC a Darnius i Navata, 44,8ºC a Anglès, 44,4ºC a Artés, 44,2ºC a Banyoles, 44ºC a Castellnou de Seana, 43,8ºC a la Bisbal d'Empordà, 43,7ºC a Òdena, 43,6ºC a Tàrrega, 43ºC a Alfarràs, 42,8ºC a Vilanova del Vallès... Aquestes són només algunes de les moltes estacions meteorològiques que han registrat rècords de calor amb temperatures mai vistes des que tenim dades. Alerta vermella per unes temperatures que disparen el risc de cops de calor i d'incendi a tot Catalunya. Fins quan durarà la calor infernal? Quin temps farà el cap de setmana? Quan tornaran les pluges i tempestes? Atenció a les novetats d'última hora que presenta la previsió del temps i que t'expliquem en aquest vídeo:

 

Rècords històrics de calor a Catalunya

Aquest dimarts passarà a la història per les temperatures més altes que s'han registrat mai a Catalunya des que tenim dades. I pendents de confirmar possibles nous rècords (de moment encara no oficials) com els 45,8ºC que han marcat alguns termòmetres a Besalú, a la Garrotxa. Alerta, també, per matinades infernals amb temperatures mínimes que no baixaran dels 26ºC a la ciutat de Barcelona. Això, juntament amb la humitat ambiental, comportarà una xafogor insuportable. Aquest dimecres farà sol i moltíssima calor a tot Catalunya. Després d'una matinada amb possibles rècords de mínimes, al migdia les màximes seran una mica més baixes que les d'aquest dimarts però encara oscil·laran entre els 35 i els 40ºC a la majoria de pobles i ciutats. A la tarda cauran tempestes al Pirineu i als ports de Tortosa-Beseit.

Quan tornaran les pluges i tempestes?

Dijous també farà molta calor tot i que afluixarà una mica més. Farà sol a tot Catalunya amb quatre núvols de mitja tarda en zones de muntanya. Les temperatures no es normalitzaran fins el proper divendres amb màximes que, com a molt, arribaran als 35ºC a les zones més càlides del país (tindrem la calor normal per l'època de l'any). Divendres a la tarda cauran més ruixats i tempestes al Pirineu que, a última hora del dia, podrien arribar en algun punt del nord de les comarques de Barcelona i a Girona. Dissabte farà sol amb temperatures sense canvis però la calor es tornarà a disparar el proper diumenge amb màximes que no batran rècords però que es podrien tornar a enfilar fins els 36ºC o 37ºC a les comarques de Ponent. Diumenge a la tarda i al vespre cauran tempestes al Pirineu i, puntualment, a l'oest de Catalunya. La setmana que ve, per sort, ens portarà una nova normalització de les temperatures (afluixarà la calor) i augmentarà la inestabilitat amb més ruixats i tronades de mitja tarda.