Quin temps farà durant el pont de la Puríssima a Catalunya? Atenció perquè començarà amb fred d'hivern i amb neu a cotes baixes. Les temperatures sota zero amb gelades i gebrades ja són notícia a molts pobles i ciutats del país. Alerta, també, amb les boires que redueixen la visibilitat a moltes carreteres. Quan i a quines cotes nevarà a Catalunya? Quins dies del llarg pont plourà a tot el país? Quan pujaran les temperatures? T'expliquem la previsió del temps per als propers dies en aquest vídeo:

 

Cotxes congelats!

El mes de desembre comença congelat a gran part de Catalunya amb temperatures que s'han desplomat fins els -20ºC al Tuc de la Llança, al Pallars Sobirà, -10ºC al Pla de Beret, -7ºC a Das i a Espot 2.500, i amb temperatures de dos o tres graus sota zero a molts pobles de l'interior del país. Cotxes congelats amb boires en planes i fondalades deixen imatges típiques de Nadal. Aquests dies, per tant, gran part de Catalunya es desperta amb temperatures sota zero i amb gelades que, cada dia que passa, són més contundents tal com podeu veure en aquestes fotos i vídeos:

Fa un fred que pela!

Aquest dijous es presenta assolellat a moltes comarques, sobretot en zones elevades i a la meitat nord de Catalunya. Tindrem més núvols a la costa de Barcelona i, sobretot, al sud de les comarques de Tarragona on fins i tot plourà (sobretot al Montsià i al Baix Ebre). Boires a l'interior i temperatures més baixes amb gelades a l'interior i màximes inferiors als 8 o 10ºC al Pla de Lleida. Les més altes del país no passaran dels 13 o 14ºC a la costa i al prelitoral. 

Quan nevarà a Catalunya?

Divendres el cel estarà mig ennuvolat i, a mesura que avanci el dia, s'acabarà tapant a la costa i al sud del país on poden caure xàfecs dispersos. Boires a l'interior i fred d'hivern. Atenció entre divendres al vespre i dissabte perquè podríem tenir alguna sorpresa: una important bossa d'aire fred a les capes de l'atmosfera pot afavorir la inestabilitat a moltes comarques. Cauran ruixats irregulars que seran de neu a partir dels 800 metres a l'oest del país i a bona part de l'interior i dels 1.000 o 1.200 metres a la resta. Alerta perquè els -25ºC que tindrem a 5.600 metres d'altitud poden provocar nevades en cotes inferiors o almenys ruixats de neu granulada o calabruix. Per tant, entre divendres a última hora i dissabte hem d'estar especialment pendents de les sorpreses que ens pot portar la situació meteorològica. Ambient d'hivern.

Pont de la Puríssima amb pluges a Catalunya GFS Wetterzentrale
El pont de la Puríssima es presenta inestable amb pluges diversos dies a Catalunya / GFS Wetterzentrale

Quins dies del pont plourà a Catalunya?

Els propers diumenge i dilluns farà més sol amb boires a l'interior. Les temperatures continuaran sent hivernals amb gelades extenses i més fortes tot i que de cara a dilluns pujaran les temperatures màximes. El proper dimarts, 6 de desembre, plourà a partir de la tarda o el vespre amb neu per damunt dels 1.800 metres. Ambient més suau. Dimecres, dia 7, plourà al matí i al migdia però s'obriran clarianes a la tarda. La cota de neu rondarà els 1.200 o 1.400 metres.

Farà sol durant el pont?

Dijous, dia 8, al vespre arribarà una altra tongada de pluges que continuarà divendres, dia 9, al matí. Dijous nevarà per damunt dels 1.600 metres però divendres la cota baixarà fins els 1.000 metres a la cara nord del Pirineu i fins els 1.200 a la resta. Un nou episodi de precipitacions visitarà Catalunya el diumenge, dia 11, coincidint amb l'operació tornada del pont. La cota de neu, diumenge, voltarà els 1.600 metres. Per tant, els dies amb més sol d'aquest pont seran dilluns, dimarts al matí i al migdia, dimecres a la tarda, dijous fins a l'hora de dinar i el dissabte, dia 10.