Un fort canvi de temps està a punt de portar un panorama atípic a Catalunya. Les novetats arribaran aquesta mateixa setmana i compartiran protagonisme amb algunes sorpreses meteorològiques. Atenció també a la previsió a mitjà termini. Quin temps farà aquesta setmana? Plourà i nevarà? Què passarà amb les temperatures? Xavi Freixes t'explica la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Adeu al vent i fort canvi de temperatures

Aquest dimarts farà sol a tot Catalunya amb algunes boirines matinals que es dissiparan ràpidament. Pujaran les temperatures a l'interior amb màximes que voltaran els 18 o 19ºC a la majoria de pobles i ciutats del país. El vent ja no bufarà i, per tant, l'ambient serà molt més agradable. Dimecres augmentaran els núvols alts però dominaran les estones de sol amb temperatures més altes. Dijous serà el dia més càlid de la setmana amb màximes de 25ºC. Augmentaran els intervals de núvols i, a última hora, cauran precipitacions dèbils i disperses amb una cota de neu de 1.800 o 2.000 metres. La nit de dijous a divendres plourà dèbilment a l'interior i al sud del país. Divendres el cel estarà mig ennuvolat i baixaran una mica les temperatures. Nevarà al Pirineu de Lleida per damunt dels 1.400 o 1.500 metres.

Quin temps farà el proper cap de setmana?

El cap de setmana es presenta mig ennuvolat a moltes comarques amb domini del sol, excepte al Pirineu on dissabte nevarà per damunt dels 1.600 metres. No és impossible algun ruixat molt aïllat i de caràcter anecdòtic a les comarques de Girona. Diumenge farà sol amb intervals de núvols poc importants i temperatures més altes. Continuaran caient algunes precipitacions al Pirineu on la cota de neu s'enfilarà fins els 2.000 metres. La previsió del temps a mitjà termini anuncia un possible canvi important que podria arribar el diumenge, dia 25, i el dilluns, 26 de febrer, amb una forta baixada de les temperatures i amb possibles sorpreses. Cau molt lluny i, per tant, ho haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.