La previsió del temps anuncia dos canvis forts per aquesta setmana a Catalunya: primer, farà calor i després, refrescarà i tornaran els ruixats, les tempestes i algunes pedregades. Atenció al que passarà els propers dijous, divendres i també el cap de setmana. Quins dies plourà i en quines comarques? Quan haurem de rescatar la jaqueta i la màniga llarga? T'expliquem l'última hora de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Primer, calor i després, refrescada amb tempestes

Aquest dimecres farà sol i més calor a tot Catalunya amb temperatures màximes que, puntualment, arribaran als 32 o 33ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. A mesura que avanci el dia creixeran nuvolades que, durant la tarda, podrien deixar algun ruixat molt aïllat al Pirineu. En general, no caurà ni una gota tot i que a la tarda veurem més núvols. Dijous al matí també farà sol i calor però les condicions cada vegada seran més òptimes a la inestabilitat i, a partir de la tarda, cauran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, interior de Girona, nord de les comarques de Barcelona i de manera més aïllada a la Catalunya Central. La nit de dijous a divendres podrien caure gotellades a la costa de Barcelona i al Camp de Tarragona. Les temperatures iniciaran una baixada que notarem, sobretot, divendres i el cap de setmana. Divendres al matí i fins al migdia cauran xàfecs a la costa i al prelitoral de Barcelona, nord de Tarragona i en punts de les comarques de Girona. A la tarda els ruixats se centraran al Pirineu i al nord-est del país. Temperatures clarament més baixes amb tramuntana moderada al nord de la Costa Brava.

On plourà el primer cap de setmana de juny?

El proper cap de setmana el temps serà molt traïdor. Dissabte al matí farà sol a gairebé tot arreu però, a mesura que avanci el dia, creixeran nuvolades que durant la tarda i el vespre deixaran ruixats i tronades al Pirineu, Prepirineu i a les comarques de Girona. A la nit també plourà a la costa de Barcelona i al nord de les comarques de Tarragona. Ambient fresc per a l'època de l'any. Per diumenge els models meteorològics no es posen d'acord. Mentre alguns anuncien poques precipitacions, altres mantenen la inestabilitat amb ruixats i tronades a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu que, puntualment, podrien arribar a qualsevol altre punt del país, també a les comarques de Lleida. Alerta perquè la nova tongada de precipitacions intermitents i irregulars que ens afectarà a partir de dijous i de cara al cap de setmana podria deixar tronades localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra. ElNacional.cat concretarà la previsió del temps per al cap de setmana en properes informacions.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.