El Temps del Picó i el Freixes ens deixa l'anècdota de la setmana amb fenòmens curiosos d'arreu del món que segurament no coneixíeu. Pareu atenció als vídeos d'aquesta setmana, que n'hi ha per sucar-hi pa!

 

Una magnífica pel·lícula: La Ponyo al penya-segat. Hayao Miyazaki, el seu director i autor de La Princesa Mononoke o Nausicaä de la Vall del Vent, és considerat un mestre en l'art de l'animació manual, sense ordinadors, sense “electricitat” com diu ell, amb llapis i paper. Quan va acabar la pel·lícula em vaig quedar una estona sense dir res, abstret i sorprès de veure tanta bellesa, tanta tendresa acompanyada d'una imaginació desbordant. El ritme narratiu no decau ni un instant, ajudat per l'enlluernadora música de Joe Hisaishi. L'escena de l'arribada del tifó, amb les primeres ràfegues, la pluja, l'onatge… i el que passa després és simplement magnífic. Per descomptat, no té res a veure amb pel·lícules com Twister o La Tempesta perfecta però si haig de triar, sens dubte em quedo amb Ponyo: 100 minuts d'ecologisme, meteorologia, tendresa i imaginació sense límits. Per a totes les edats.

Els meus pares es van apuntar a la revista Cavall Fort des del número 1, així que els seus personatges em van acompanyar des de la infància. Però sense cap dubte el que em va encantar va ser la freqüència amb què apareixien fenòmens meteorològics de tota mena. En Sergi Grapes de Franquin, nevades i boires glaçadores. En Gil Pupila de Tillieux deserts com el de L’infern de Xica Xic i inundacions com la de Festival sobre quatre rodes. De Jan i Trencapins de Peyo tempestes, especialment la de La Guerra de les 7 fonts. També les tempestes apareixen amb freqüència a La Patrulla dels Castors de Tacq… quina meravella la que apareix a El Traïdor de Royalmont assotant un bosc de l'interior de França. Però Jep i Fidel de l'entranyable Josep Maria Madorell s'emporten el primer premi: tempestes, calamarsades, vendavals, nevades, allaus, inundacions, gelades… Sense dubte van augmentar la meva passió per la meteorologia. Gràcies a Cavall Fort. Podem veure alguns dels fenòmens mentre en Jep i Fidel intenten pujar una muntanya.

I per acabar, com ho farà aquest linx per passar per damunt del riu glaçat...?

L'Alfred Rodríguez Picó i en Xavi Freixes tornaran a fer junts la previsió del temps a ElNacional.cat el pròxim dijous 25 d'abril. No t'ho perdis!