El Temps del Picó i el Freixes ens deixa l'anècdota de la setmana amb fenòmens curiosos d'arreu del món que segurament no coneixíeu. Pareu atenció als vídeos d'aquesta setmana, que n'hi ha per sucar-hi pa!

 

 

Han aparegut al riu Otter uns cercles de gel gairebé perfectes que giraven lentament fent un volt cada quatre minuts. Primer van aparèixer nombrosos curiosos de la zona per a presenciar el fenomen i des de fa uns dies s'han afegit alguns científics. No han faltat tampoc els qui han vist en aquests cercles, senyals dels extraterrestres… però sembla que les causes són plenament terrenals. De fet, ja existeixen referències dels cercles de gel en el segle XIX i, fins i tot, el 1895 va aparèixer un dibuix del fenomen en una revista científica dels Estats Units. També es veuen amb una certa freqüència en rius del Canadà, Noruega, Suècia o Rússia, però no es tenia constància de cap d'ells a Anglaterra. Els últims dies s'han comptat en el riu Otter a Devon, al sud-oest d'Anglaterra. Les imatges que veiem són de diversos cercles de gel als Estats Units i altres indrets d'Amèrica del Nord.
David Ricks, expert en enginyeria oceànica, va introduir en el gel d'un d'aquests cercles uns tubs sostinguts per helicòpters. Una vegada va saber què passava sota el cercle va descartar la possibilitat d'expulsió de gasos des del llit del riu o la presència de fonts subterrànies i, per descomptat, de senyals alienígenes. La causa és molt simple: quan fa bastant fred poden congelar-se parts del riu desunides entre si pel mateix moviment de les aigües. Quan es forma un remolí, aquest fa girar trossos de gel fins a formar-se una massa gelada més o menys circular. Com la capa més externa és la més prima, l'aigua que l'envolta la va llimant fins a deixar un cercle gairebé perfecte.

Continuem amb neu i gel i també un Ferrari. La combinació és curiosa, però aquest artista ha construït un Ferrari de neu i gel, utilitzant també per donar-li més realisme, pigments de diversos colors naturals, per no contaminar el medi ambient. El resultat no deixa de ser sorprenent, tot i que el vehicle no agafa massa velocitat.

L'Alfred Rodríguez Picó i en Xavi Freixes tornaran a fer junts la previsió del temps a ElNacional.cat el pròxim dijous 22 de febrer amb canvis de temps llaminers per comentar. No t'ho perdis!