Fort canvi de temps amb ruixats, fortes tempestes i algunes pedregades a Catalunya. Alerta perquè les tronades poden deixar més de 25 litres per metre quadrat en només mitja hora. Baixaran les temperatures. Atenció, també, a la previsió del temps per al cap de setmana de Sant Joan perquè, tal i com ja avançàvem ahir, podríem tenir algunes sorpreses i segurament haurem d'obrir els paraigües en algunes comarques. T'expliquem tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Fortes tempestes i pluges de fang

Aquest dijous es presenta passat per aigua a tot Catalunya. Les precipitacions arribaran a totes les comarques i atenció perquè les tempestes seran localment molt fortes i poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Temperatures clarament més baixes amb màximes que rondaran els 25 o 26ºC a la majoria de pobles i ciutats. A la tarda ja no plourà a les comarques de Girona ni a la costa i prelitoral de Barcelona on s'obriran grans clarianes i, per tant, veurem el sol. Continuarà plovent a la Catalunya Central i, sobretot, a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Eviteu, si podeu, aparcar el cotxe al carrer i estendre la roba perquè plourà fang i ho empastifarà tot. Divendres farà sol a tot el país però creixeran nuvolades a les comarques del nord de Barcelona, Girona i al Pirineu amb ruixats i tempestes irregulars i de curta durada durant la tarda. Les temperatures màximes iniciaran una nova pujada amb calor moderada però no exagerada.

Cap de setmana amb pluges sorpresa

La previsió del temps per al cap de setmana de Sant Joan anuncia sorpreses en forma de ruixat o tempesta en algunes comarques. Dissabte farà sol a tot el país tot i la presència d'intervals de núvols poc importants. A la tarda cauran gotellades al Pirineu i de manera més aïllada al nord-est. Atenció la nit de dissabte a diumenge perquè s'inestabilitzarà el temps a les comarques de Girona i a la costa i prelitoral de Barcelona amb xàfecs i tronades irregulars que arribaran entrada la matinada de diumenge. De fet, diumenge ens despertarem amb ruixats i tronades a Barcelona, Girona i fins i tot al Baix Penedès i al Tarragonès. Farà sol a l'oest de Catalunya. A la tarda desapareixeran la majoria de les precipitacions i només caurà algun ruixat aïllat al nord-est. Segurament la nit de la revetlla de Sant Joan no plourà en cap comarca. El proper dilluns, dia de Sant Joan, també farà sol amb temperatures una mica més altes i només caurà alguna gotellada aïllada al nord-est del país durant la tarda. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes actualitzaran la previsió del temps per Sant Joan en un nou vídeo que publicarem aquest dijous, a les set de la tarda, a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.