Última setmana de juny pendents d'una DANA que primer ens portarà una pujada de la temperatura i finalment una bona tongada de tempestes. En el vídeo d'avui us parlem de com seran les primeres setmanes d'aquest estiu, i ja us avancem que el pronòstic us sorprendrà!

 

La tempertura es recupera 

Dimarts serà una jornada tranquil·la i típica d'estiu. Jornada assolellada amb alguns núvols prims decoratius. Núvols baixos matiners al litoral sud. A la tarda creixeran nuvolades al nord del país que descarregaran algun ruixat al Pirineu Oriental.

La temperatura pujarà! Màximes que superaran els 30 °C en punts de l'interior i del nord-est, i mínimes que no baixaran dels 20 °C a alguns barris de Barcelona i al Delta de l'Ebre. S'imposarà el vent de marinada.

Canvi exploisu de temps 

A mitjà termini estem molt pendents d'una pertorbació que viatjarà des del sud-oest de la península Ibèrica cap a casa nostra. Abans no arribi, fins dijous, esperem una pujada de la temperatura, així com tempestes a l'àmbit pirinenc, que dijous podrien afectar més comarques. Sembla que la part més activa ens arribarà al final de divendres i al llarg del dia de dissabte, amb ruixats i tempestes que sovintejaran molts punts de Catalunya. Les tempestes més importants es concentraran a les comarques del nord-oest.

A llarg termini no preveiem cap gran calorada ni onada de calor la propera quinzena. Els mapes ens diuen que la primera setmana de juliol la temperatura, fins i tot, es trobarà per sota de la mitjana climàtica.

 

 


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.