Dimecres amb màximes superiors els 40ºC a bona part del territori. Aquestes temperatures infernals tenen data de caducitat.  A partir de divendres es començaran a normalitzar, però serà al cap de setmana quan el temps farà un canvi radical amb tempestes generalitzades que podrien ser molt violentes! 

 

Últim dia infernal 

Dijous serà ja quasi l'últim dia de l'onada de calor d'aquest estiu. Cinquè dia amb temperatures extremes tant les mínimes com les màximes. Sol sufocant a tot arreu i algun núvol baix matiner als dos extrems del litoral. Temperatures màximes que s'enfilaran altra vegada per sobre dels 40ºC a Ponent, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, indrets de les comarques Gironines i punts del Prelitoral. Mínimes tropicals a bona part del país excepte al Pirineu. Al litoral i també al prelitoral central la nit serà tòrrida (mínimes superiors els 25ºC) fins i tot no es descarta alguna nit roent (>30ºC) al delta de l'Ebre.


A partir del migdia creixeran tempestes al Pirineu, sembla que demà quedaran més restringides a la serrada Pirinenca, però no en descartem alguna d'aïllada fora de l'àmbit pirinenc. Les tempestes deixaran encluses o restes de núvols alts al terç nord del país. Vent de marinada no tan feble com el dia anterior cosa que s'agrairà una mica. Tot i això, la sencació de xafogor seguirà sent asfixiant.

 

Canvi radical del temps al cap de setmana 

Es confirma el canvi de temps del cap de setmana! Divendres l'onada de calor ja afluixarà, tempestes de tarda molt reduït respecte dies anteriors. Al cap de setmana un embossament d'aire fred en alçada ens portarà un canvi radical de temps. La barreja de la prolongada calor i aquest aire fred en alçada provocarà un episodi de tempestes generalitzat als Països Catalans. A Catalunya, el punt més àlgid de les tempestes serà entre dissabte a última hora de la nit i durant tot el dia de diumenge, quan es podria formar una baixa al mar balear. Episodi generalitzat de tempestes amb: aiguats, pedregades, inundacions, esclafits, mànega marines, sobretot al litoral i prelitoral. Aquestes tempestes ens portaran una bona refrescada de les temperatures. Però abans que arribin encara haurem de suar molt la cansalada.