La Generalitat de Catalunya vol incentivar l’ús de la bicicleta en el transport personal de proximitat i, per fomentar-lo, té un pla: crear una xarxa d'aparcaments de bicicletes segurs (Bicitancats) en prop de 30 estacions de la xarxa ferroviària de Rodalies de Catalunya.

ciutada bicicleta barcelona europa press

 

1,6 milions d’euros

El projecte inclou actuacions per valor d'1,6 MEUR. Aquesta actuació compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU (NGEU) del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), ja que el projecte contribueix a potenciar la mobilitat sostenible i segura, millorant les prestacions del servei de transport públic col·lectiu ferroviari. La concreció de la ubicació dels aparcaments dependrà de diversos factors com ara la disponibilitat d'un espai adequat, l'accessibilitat a l'estació, la mida necessària del bicitancat, així com l'acord amb els ajuntaments implicats. La Generalitat ja ha dut una actuació d'aquest tipus a la xarxa d'estacions d'FGC, amb la instal·lació i posada en funcionament d'una desena de bicitancats, amb un pressupost de 400.000 euros.

FvYva4hWAAAD02O

 

Què són?

Els Bicitancats són un sistema d'aparcament segur per a bicicletes, tancat i amb registre i control d'accés. El recinte tindrà un disseny modular, per poder fer ampliacions posteriors per augmentar el nombre de places d'aparcament si escau. L'objectiu de l'actuació és implementar Bicitancats a les estacions ferroviàries de Rodalies d'arreu del territori de Catalunya, donant l'oportunitat d'utilitzar la mobilitat combinada i aparcar la bicicleta en un lloc segur i pràctic.