Quins problemes tenen els cotxes elèctrics? Contra la insuficient capil·laritat de la xarxa de punts de recàrrega, la UE intenta prendre mesures i contra la degradació de les bateries treballen els diferents fabricants del sector. En queda, tanmateix, un altre que potser sigui el més important: l'elevat preu dels vehicles. El grup Volkswagen vol solucionar-lo: anuncia que el 2027 fabricarà vehicles elèctrics compactes que es vendran amb preus al voltant dels 20.000 euros.

volkswagen aneu 3 source nextmove 1
 

Els elèctrics de Volkswagen

Per a aquest projecte, Volkswagen indica que comptarà "amb un alt grau de localització a Europa", la qual cosa beneficia el continent com a emplaçament industrial. Els vehicles que anuncia Volkswagen pertanyeran al que la marca denomina Família de cotxes elèctrics urbans i es presentaran a finals de 2025. En concret, seran dos SUV petits que es comercialitzaran amb les marques Skoda, Cupra i Volkswagen, que en tindran dos.

A Espanya

Els quatre vehicles es fabricaran a Espanya. Sobre ells parla el conseller delegat del grup alemany, Oliver Blume: "són moltes les generacions que associen les sòlides marques del Grup Volkswagen amb el seu primer cotxe i amb una mobilitat assequible. Com a grup amb marques fortes, continuem assumint aquesta responsabilitat social fins al dia d'avui. Per això estic molt satisfet que estiguem llançant un projecte orientat al futur". El director general de Volkswagen, Thomas Schäfer avança que es tractarà de "vehicles atractius en el segment bàsic".