Una empresa emergent amb seu a Barcelona ha solucionat el problema: els retailers, els transportistes i els destinataris d'enviaments ja tenen un punt de contacte únic, la qual cosa permet agilitar les operacions logístiques que s'inclouen en el procés que va des que es formalitza qualsevol compra a Internet fins que el producte arriba a casa del comprador. L'empresa es diu Tuklo.

tuklo
 

Programari com a servei

Tuklo ha dissenyat una plataforma SaaS (Programari as a Service o, en el nostre idioma, Programari com a servei) que inclou fins a les devolucions i les operacions postvenda i, expliquen els seus promotors, té vocació global. Serveix, per exemple, per optimitzar rutes i, així estalviar als transportistes fins a un 30% de combustible. La seva estructura permet gestionar simultàniament més de 60.000 expedicions per dia i ha superat proves d'estrès d'1 milió de lliuraments diaris.

Interdisciplinari

La gestió d'un enviament, expliquen des de Tuklo, no acaba amb el lliurament, sinó que inclou també eventuals devolucions, atencions postvenda i fins a gestions al magatzem i feina de recursos humans. Amb Tuklo, tots aquests processos i altres de vinculats, per exemple, a control de flota, finances, compres, facturació o atenció al client es controlen des d'un únic aplicatiu

Es tracta, a més, d'una tecnologia, expliquen els seus responsables, "adaptable a la situació i els requeriments del mercat i els clients". El sentit d'aquesta tecnologia, detallen des de la companyia, "és el d'acabar|eliminar amb problemàtiques com el fet que hi hagi múltiples serveis o solucions diferents per a cada pas de la cadena de subministrament, la descoordinació en les operacions amb els proveïdors, la falta de transparència que dificulten els processos de facturació entre els transportistes, la baixa traçabilitat o els elevats costos que implica la logística inversa o les devolucions en el sector retail. En definitiva: amb Tuklo, els teus paquets potser no arriben abans, però sí arribaran millor perquè podràs controlar tot el procés amb molt menys esforç i despesa.

Tuklo founders
Tuklo founders