Les reposades automàtiques a missatges de WhatsApp és una cosa que els usuaris de l'esmentada aplicació continuen sol·licitant a la companyia.

De moment, aquesta característica no ha arribat a l'aplicació, per la qual cosa els usuaris recorren a alguns trucs per poder aconseguir-ho.

Com utilitzar el truc per programar respostes automàtiques en WhatsApp?

Per poder fer ús del truc per programar respostes automàtiques en WhatsApp has d'identificar si comptes amb un dispositiu iPhone o amb un que treballi amb sistema operatiu Android.

En el cas que comptis amb iPhone i comptes amb Cydia, podràs trobar l'aplicació gratuïta WaAutoReply. Una vegada que hagis descarregat l'aplicació, al menú ajustaments de WhatsApp trobaràs l'opció per escriure el missatge personalitzat.

Ara, si tens WhatsApp Business, comptes amb missatges de benvinguda, els quins s'envien quan algú contacta per primera vegada amb el perfil.

WhatsApp Business
WhatsApp Business

En el cas de seleccionar els textos d'absència es poden configurar com una resposta automàtica.

Per aconseguir-ho has d'anar a l'opció configuració, seleccionar el menú configuració d'empresa i després optar per l'opció Missatge d'absència.

Ara has d'activar la casella per escriure el missatge a la part inferior i fins i tot pots personalitzar, enviar el missatge en una hora determinada.

Una altra de les aplicacions amb què pots aplicar aquest truc de WhatsApp és Autorresponder for Wa. Aquesta detecta les notificacions de WhatsApp i s'encarrega de processar-les i així poder envia un missatge de resposta a través de l'avís.

En aquest cas, l'aplicació requereix que se'ls doni accés a les notificacions i així poder programar el primer missatge personalitzat que vols enviar.

Aquesta aplicació ofereix una versió gratuïta en la qual pots oferir respostes automàtiques per a missatges concrets o de manera general.

Tanmateix, també et permet introduir una resposta per a tots els missatges, amb només seleccionar l'opció "Tots" i escriure el missatge que desitges enviar.

De moment, per aconseguir programar respostes automàtiques en WhatsApp has de recórrer a aplicacions externes.

Però pot ser que no passi gaire temps abans que els creadors de l'aplicació decideixin incloure una característica similar en ella.