Pot ser que ni tan sols hagis escoltat en el passat sobre els ictiosauris, són rèptils que es trobaven dominant el mar, mentre els dinosaures eren a la terra.
El més cridaner d'aquesta espècie gegant no és la seva estructura o mida, sinó on van acabar arribant: als Alps Suïssos.
Es van trobar tres ictiosauris als Alps suïssos
Es diu que els ictiosauris es trobaven a la Terra des de fa uns 200 milions d'anys, i encara que les seves mides eren de fins a 20 metres de longitud l'equip d'investigadors de la Universitat de Bonn va començar a indagar sobre les possibles raons que portarien a tres ictiosauris al cim de l'avui conegut com Grisones (2.800 Mts sobre el nivell del mar), a l'est de Suïssa.

La raó de la seva ubicació es pot deure que buscaven preses a la conca de la Formació Koessen.
Resultats de la investigació feta
Segons els estudis publicats per 'Journal of Vertebrate Paleontology', asseguren que els fòssils trobats pertanyien a 3 animals diferents i tenen una antiguitat d'uns 205 milions d'anys.
Una de les troballes més peculiars va ser una dent gegant a prop de Davos, mentre que d'un altre animal es van aconseguir trobar una col·lecció de set vèrtebres que suggereixen que la longitud de l'animal era d'almenys uns 15 metres.

Hi ha un tercer animal representat per una sola vèrtebra amb deu costelles, la qual cosa ens indica que l'animal podria tenir un cos d'uns 20 metres d'altura.
La comunitat científica va començar a especular a partir de la dent trobada, ja que mentre que els ubicats fins al moment disposaven d'una arrel de 2cm, aquest compte amb una arrel de 6cm de diàmetre. O sigui que l'animal podria mesurar 3 vegades més del pensat? Per als investigadors no existeix tal probabilitat.
La morfologia marina ens demostra que els ictosauris no podrien ser gaire més grans que un catxalot marí. La raó? Mentre que la balena blava no té dents, el catxalot si ve a ser un gran depredador i perquè els ictosauris ataquessin haurien de tenir més o menys la mateixa mida.