D’acord amb l’estudi Consumption and Habits Reports realitzat per IPSOS per a Back Market, el 76% dels espanyols estarien disposats a optar per dispositius recondicionats, ja que és una tecnologia no només més barata, sinó de confiança, i amigable amb el medi ambient. Una alternativa atractiva que ja han provat més de 10 milions d’usuaris a escala mundial des de 2014.

70z
 

Estalvi

Mentre que un dispositiu nou consumeix 89.000 litres d’aigua - quantitat equivalent al consum d’un adult durant un any i set mesos -, un dispositiu recondicionat consumeix el 86% menys d’aigua, genera un 89% menys de brossa electrònica, i redueix en un 92% l’emissió de CO2 a l’atmosfera, segons dades de l’Agència Francesa de Medi Ambient (ADEME). A més de reduir fins a un 70% el seu preu, el que ho fa una opció atractiva pels consumidors, ja que és mediambientalment amable i econòmica. 

Cap a una economia circular

Després d'obtenir el 2023 el certificat B-Corp, Back Market dispara a 1,3 milions de tones, la quantitat de CO2 evitada a l’atmosfera, una quantitat equivalent a l’absorció de 136.000 vols de París a Sidney. A més, des de 2022, la companyia forma part del Comitè Directiu de la coalició europea ‘Right To Repair’, amb l’objectiu de fer la reparació accessible i econòmica pels usuaris i recondicionadors. Aliança que, entre altres assoliments, ha ajudat a la inclusió de dispositius mòbils i tauletes dins del “dret a reparar”, perquè així, tan reparadors independents, recondicionadors i venedors de segona mà puguin tenir accés a peces soltes i informació 7 anys des de la seva compra.