Siemens estudia obrir una nova fàbrica a Espanya i, si tot es concreta, serà a Huelva. La dedicaran a la producció d'hidrogen verd. De moment, ja estan en converses amb l'Ajuntament de la ciutat i la Junta d'Andalusia. Es reposa la multinacional alemanya de la crisi de Gamesa?

63fcb4195b99a.r d.835 369 10000
 

Plena col·laboració

L'Ajuntament de la capital de Huelva ha avançat ja que la seva col·laboració serà plena. El seu projecte, expliquen, és convertir Huelva "en la capital verda del sud d'Europa". "Les empreses saben que poden confiar en la nostra ciutat, en unes administracions bolcades en el desenvolupament econòmic dels de Huelva. La revolució energètica sostenible que lidera Huelva es traduirà en feina, riquesa i prosperitat per als de Huelva," expliquen des del consistori.

En creixement

Siemens Energy va obtenir un benefici net de 1.582 milions d'euros en el primer trimestre del seu any fiscal (d'octubre a desembre), davant les pèrdues de 598 milions d'euros en el mateix període de l'exercici anterior. Els guanys en el període del grup energètic alemany, propietari del fabricant d'aerogeneradors Siemens Gamesa, es van veure impulsades per la venda de la participació del 18% en la seva filial índia a la seva matriu Siemens AG per 2.100 milions d'euros. Aquest resultat es va produir malgrat que el seu negoci eòlic de Siemens Gamesa va prosseguir acumulant pèrdues, amb uns 'números vermells' de 426 milions d'euros en aquest primer trimestre, xifra que es redueix gairebé a la meitat respecte als 759 milions d'euros de fa un any.