Quan el telèfon se'ns queda obsolet, pateix alguna deficiència o senzillament volem comprar-ne un altre, podem provar de vendre el terminal antic o deixar-lo guardat en un calaix, per si en alguna ocasió ens fa falta com a mòbil de substitució. Qualsevol de les opcions és vàlida, però també podem aprofitar-ho per reconvertir-lo en un dispositiu que ens ofereixi la possibilitat de realitzar altres funcions interessants.

Al cap i a la fi, els telèfons intel·ligents són petits ordinadors, i tant la seva potència com la seva capacitat d'emmagatzemament fan que els puguem destinar per algunes tasques concretes com les que us proposem a continuació. 

Utilitzar-lo com a webcam

Durant el confinament hem vist un enorme auge de les videoconferències. Les classes dels nens i els joves, les reunions telemàtiques de feina i el contacte amb els familiars s'han incrementat exponencialment. Per això, i en previsió que pugui donar-se una altra vegada en qualsevol moment si la pandèmia torna a atacar amb cruesa, ara és un bon moment per convertir el teu vell telèfon en una càmera web. De fet, la càmera principal d'un mòbil antic sol ser millor que la càmera web incorporada d'un portàtil o un ordinador de sobretaula.

Videoconferència

Un comandament a distància

Amb un mòbil pots controlar tots els teus dispositius electrònics, sense necessitat d'utilitzar un comandament a distància diferent per a cada un d'ells. Existeixen diferents apps en la Play Store gràcies a les quals pots dominar el televisor, la consola o l'Apple Tv, per posar alguns exemples. N'hi ha prou amb descarregar l'aplicació i després sincronitzar-la des del teu vell mòbil a cada un dels dispositius que vulguis controlar des d'aquest únic comandament a distància.

Convertir-lo en un ratolí sense fil

Gràcies a apps com a Remote mouse, un mòbil pot convertir-se en un magnífic ratolí sense fil per a l'ordinador. Un ratolí tàctil gràcies a la pantalla capacitiva del telèfon. Quan s'hagi descarregat l'aplicació, cal connectar el mòbil i l'ordinador a la mateixa xarxa wifi i estarà preparat per utilitzar. Molt útil per quan surt de viatge o es necessita utilitzar el portàtil en una cafeteria, per exemple.

Per guardar fotos

Les imatges ocupen molt espai al mòbil, així que emmagatzemar-les al teu antic telèfon és una solució a aquest problema. És tan senzill com treure les fotos amb el nou mòbil i després enviar-les al vell dispositiu, para d'aquesta manera alliberar espai en el primer. Una altra possibilitat que val la pena és utilitzar el telèfon antic per fer fotos quan es visita un lloc en el qual portar el mòbil nou pot resultar arriscat (platja, muntanya...).

Envío d'arxius|arxivaments

Un reproductor de música

Un mòbil antic que hagi estat alliberat de tots els seus arxius|arxivaments pot convertir-se en un reproductor de música si se li afegeixen tants arxius|arxivaments de cançons com es vulgui, perquè molt possiblement mai no podran ocupar tota la capacitat d'emmagatzemament. Si a més es connecta el vell mòbil amb altaveus bluetooth, el gaudi serà encara més gran i es podrà compartir amb els altres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat