Si Algesires, València, Barcelona i Cartagena són els principals ports espanyols del litoral mediterrani; Bilbao, Gijón i Vigo són els més importants del Cantàbric i l'Atlàntic Nord. El tercer d'ells, el Port de Vigo, espera assolir l'objectiu de zero emissions el 2025.

vigo
 

Segons el seu president

Qui així pensa és Carlos Botana, president de l'Autoritat Portuària de Vigo i ho ha assegurat en un fòrum molt apropiat: les jornades sobre sostenibilitat que ha organitzat aquesta tardor l'Associació Professional d'Empreses Mediambientals de Galícia de la mà de la Confederació d'Empresaris de Pontevedra. Pensa aconseguir-ho mitjançant la implantació d'energies renovables.

Accions

Per aconseguir-ho, invertiran un milió d'euros que es destinen, per exemple, a instal·lar panells solars que, si es comparen les dades actuals amb els de 2017, han fet possible una reducció del 93,22% de l'emissió de gasos generadors d'efecte d'hivernacle. L'avenç es mesura amb sensors distribuïts pel port que monitoren la qualitat de l'aire. Alhora, desenvolupen també una Oficina de Canvi Climàtic des de la qual volen, per exemple, impulsar projectes d'ús de Gas Natural Liquat o Hidrogen Verd. A l'Oficina, les empreses que treballen en i per al Port de Vigo trobaran ajuda per impulsar els seus propis plans de descarbonització.