Com a realitat mixta, coneixem a aquell sistema que, mitjançant la generació de models 3D d'elements reals sobre els quals se superposa informació, permeten una interacció entre entorns reals i virtuals que facilita tasques complexes com determinades operacions quirúrgiques o, també, manteniments i reparacions de maquinària. Nueva Pescanova, hereva de la històrica multinacional gallega, acaba d'activar un projecte pilot d'assistència tècnica a equips de producció, documentació i recursos formatius que utilitza aquest sistema de resolució d'incidències en remot.

pescanova
 

A la Corunya

El projecte s'activa a les instal·lacions de Nova Pescanova a la Corunya de la mà de Microsoft. S'utilitzaran aplicacions com Dynamics 365 Remote Assist i ulleres de realitat augmentada com les HoloLens2, que donen el suport visual imprescindible perquè experts externs puguin resoldre incidències tècniques sense necessitat de trasllats.

L'ús d'hologrames visualitzables mitjançant les ulleres citades permet als experts que hagin d'intervenir en cada incidència veure anotacions en temps real i rebre instruccions sobre les intervencions a realitzar. Amb això, es limita el volum d'errors, s'accelera la resolució de les incidències i es redueixen costos.

De la mà de Microsoft

Bravent, partner espanyol de Microsoft, ha dut a terme les tasques d'assessorament a Nueva Pescanova i aquesta, segons han ifnormado ambdues empreses en un comunicat conjunt, treballen ja en un entorn virtual compartit en el qual comparteixen informació i documents. L'objectiu, explica la directora general industrial del Grup Nova Pescanova Marta Otero és "avançar en matèria d'eficiència i sostenibilitat i dotar els equips de les eines i formació necessàries per facilitar el seu treball i potenciar el seu desenvolupament". Fundada el 2015, Nueva Pescanova gestiona els actius i mitjans materials de l'antiga Pescanova S.A., que va fer fallida el 2013.