Segur que has sentit que la realitat algunes vegades supera la ficció. SpotMini, batejat com "el millor amic de l'home" ens torna a deixar amb la boca oberta. La firma Boston Dynamics continua avançant en el camp de la robòtica. Ara, el gos robot, a més de saber ajudar amb algunes de les tasques de casa com treure i posar les coses del rentaplats i tirar les escombraries, podrà obrir la porta a aquelles persones que per algun motiu es vegin amb la dificultat de poder fer-ho. I és que per a això ha estat creat.

Davant de l'anterior versió del gos robot SpotMini, arriba una innovació molt més àgil, lleugera i completa. Un braç metàl·lic amb un pes aproximat d'uns 30 quilos, incorporat en la part superior de la màquina, és el que li permet poder obrir les portes. El robot té sensors propioceptius, càmeres i un giroscopi que li possibilita actuar d'una forma autònoma.

 

A post shared by Boston Dynamics (@boston_dynamics) on

SpotMini és capaç de visualitzar el pom de la porta, obrir-lo i aguantar la porta perquè algú més – en el cas del vídeo, un altre gos robot– aconsegueixi sortir. Van arribar a tal grau de realisme que Charlie Brooker, creador de Black Mirror, es va inspirar en ells per dur a terme el capítol Metalhead de la sèrie.

La robòtica avança a passos gegantescos i el que ara ens és impossible d'imaginar pot ser que estigui entre nosaltres en un futur no molt llunyà.