A Elon Musk, almenys des que va fer efectiva la compra de Twitter i va posar a treballar seriosament els seus empleats, sembla que se li vol convertir en el dolent oficial d'aquestes acaballes de 2022 i, per això, a ningú no ha d'estranyar-lo que apareguin notícies de tota mena sobre la seva figura i que es magnifiquin les seves declaracions. Ara, dins d'aquest context, s'especula a partir d'unes paraules seves amb la possibilitat que en un inconcret futur a mitjà termini llanci el seu propi telèfon mòbil, ja que intueix que Google i Apple (els que tallen el bacallà, a Meta sembla que no els considera) vetaran Twitter a les seves botigues d'aplicacions de la mateixa manera que van fer amb altres xarxes socials com Parler, la xarxa social preferida de Trump i els seus partidaris i que a l'octubre va comprar Kayne West.

Llibertat d'expressió

Musk aspira, i ho ha repetit en diferents ocasions, que Twitter es converteixi en un "espai de llibertat", encara que els seus detractors (entre els quals es troben els màxims responsables de Google i Apple) indiquen que això equival que a Twitter es pot dir ara qualsevol cosa que no ofengui Musk. Davant de les bravates d'uns i d'altres, Musk redobla la seva aposta i indica que no hi ha problema, que si fos necessari podria desenvolupar el seu propi telèfon de la mateixa manera que ha desenvolupat els cotxes Tesla o els coets de Space X. De fet, des de finals de 2021 es parla ja de la possibilitat que Tesla llancés un telèfon propi, el Pi Phone, que oferiria cobertura via satèl·lit a qualsevol part del planeta i hi seria fins a preparat, si fos menester, per funcionar a Mart, que per a això té Musk una xarxa pròpia de telecomunicacions anomenada Starlink. El nou mòbil podria funcionar, si s'acaba fabricant, amb energia solar.

Tesla mòbil
Tesla mòbil

Parler i altres alternatives

Kayne West, que va veure vetats els seus comptes a Instagram i Twitter per publicar contingut considerat com fora de la correcció política va decidir també salilrse per la tangent i per això va comprar Parler, la mateixa xarxa a la qual al seu dia van migrar molts seguidors de Donald Trump (i el mateix Trump) després de què, després de les eleccions que va guanyar Biden, alguns d'elleos qüestionessin el resultat i es consideressin les seves publicacions com a "incitadors d'odi". Trump camina ara enamorat d'una altra xarxa social anomenada Truth Social, West -que manté una relació cordial amb Musk compra Parler i Musk anuncia que, si es veta a Twitter de les botigues d'aplicacions de Google i Apple, sap com solucionar-lo. Mentrestant, els qui avui imposen la seva llei a les xarxes, intenten convèncer-nos que qualsevol canvi en l'estat de les coses és una amenaça per a la nostra llibertat, però això caldria veure-ho perquè, de moment, l'únic cert és que els canvis en curs són amenaces a una estabilitat en la qual, precisament, Google, Amazon i Apple són els qui manen. Ens beneficiarà la maror als usuaris? Hi ha qui diu que si dos elefants de lluiten, perd l'herba, però d'altres creiem que el dolent conegut no té perquè ser pitjor que el que quedi per conèixer. En tot cas, serà igual, però l'únic cert fins ara és que Musk està recuperant molts perfils suspesos a Twitter.

Parler