Minsait, la companyia que agrupa els negocis de consultoria en transformació digital i de tecnologies de la informació dins Indra, aposta per créixer a Catalunya. Els dies 17 i 18 de gener la filial d'Indra va mantenir una intensa agenda de reunions amb empreses i institucions catalanes, com també amb centenars de professionals a Catalunya. Aquestes trobades, amb presència de l'alta direcció de la companyia, encapçalada per Fernando Abril-Martorell (president d'Indra), han servit per donar a conèixer amb més detall la seva oferta, que es presenta com la més completa i evolucionada en tecnologies de la informació i transformació digital.

Fernando Abril Martorell

Fernando Abril-Martorell

En aquestes reunions la companyia ha fet una reflexió, juntament amb els seus principals clients a Catalunya, sobre l'evolució de les tecnologies i la transformació digital, i l'impacte d'aquestes en les empreses i en la societat. Aquestes trobades han servit per donar a conèixer amb més detall l'oferta renovada de Minsait, liderada per Cristina Ruiz, consellera directora general del negoci de TU d'Indra.

Indra reflexiona juntament amb els seus principals clients a Catalunya sobre l'evolució de les tecnologies i la transformació digital, i l'impacte d'aquestes en les empreses i en la societat

Aquestes trobades han servit per ensenyar com ha enfortit la seva oferta, centrada en una clara orientació cap al valor afegit i que en paral·lel té un clar compromís amb l'impacte en clients i en la societat, a través de la qual Minsait ensenya quin serà el futur de la transformació digital i de les tecnologies de la informació.

Cristina Ruiz

Cristina Ruiz

A través de Minsait Indra ha renovat la seva oferta, que consisteix en "solucions tecnològiques end-to-end, desenvolupar propostes de valor, generar un alt impacte per al client i apostar per productes més innovadors, com també fer servir les tecnologies digitals i les capacitats diferencials que hem construït i incorporat en l'esmentat àmbit digital", ha afirmat el president d'Indra en una trobada amb empresaris catalans.

Indra ha apostat per "donar resposta al que els clients busquen i necessiten per consolidar-se com "el soci tecnològic de les operacions crítiques dels nostres clients, que se situa al cor dels seus negocis i que actua i millora el que realment importa i té impacte", en paraules d'Abril-Martorell. Tot plegat per aconseguir un posicionament diferencial que reforci la capacitat competitiva i impulsi el creixement de la companyia.

Minsait, liderada per Cristina Ruiz, es consolida amb la seva nova oferta com el soci estratègic d'empreses i institucions per reinventar tots els sectors i impulsar la transformació dels negocis i de la societat. Alhora pretén capturar el fort potencial de desenvolupament d'aquests mercats i reforçar el seu creixement rendible en vendes, com també enfortir la seva posició com a destinació del millor talent.

Cristina Ruiz va assenyalar en un esdeveniment amb diversos centenars de professionals d'Indra a Catalunya que "la digitalització no és una tendència, sinó una realitat en les estratègies de les companyies", i va esmentar sis tendències que marcaran el creixement de la indústria els pròxims tres anys: Iay analytics; internet of things; cloud on the edge; llenguatge natural; realitat virtual i blockchain, i ciberseguretat. A més, Ruiz va destacar la importància que l'empresa concedeix a dotar-se de totes les eines per atreure, retenir i desenvolupar el millor talent digital.

Les sis tendències que marcaran el creixement de la indústria els pròxims tres anys són Iay analyticsinternet of thingscloud on the edge; llenguatge natural; realitat virtual i blockchain, i ciberseguretat

En el transcurs de les trobades els clients i els professionals d'Indra han conegut els èxits assolits per Minsait, tant en desenvolupament de producte com en iniciatives concretes en oferta, desenvolupament de capacitats comercials i millores en operacions. I han estat conscients que, en un món on tot es connecta amb tot, on els sectors es difuminen i on la dada és la base de la competitivitat, la filial d'Indra té l'objectiu de ser la plataforma de negoci intel·ligent per a les empreses, societats i ecosistemes en el futur.

La filial d'Indra té l'objectiu de ser la plataforma de negoci intel·ligent per a les empreses, societats i ecosistemes en el futur

pensar pixabay

Pixabay

També es van destacar alguns factors clau de les capacitats d'Indra i la resposta de consultoria de negoci. En aquest sentit, un coneixement diferencial dels negocis i les capacitats més altes de proveir solucions extrem a extrem, consultoria, tecnologia i serveis van ser destacats com a elements diferencials de les capacitats d'Indra.

Addicionalment destaca la capacitat de resposta integral de Minsait a la innovació al mercat digital, basada en consultoria de negoci (que cobreix tots els sectors i funcions clau en el negoci); tecnologies avançades (una cartera completa de serveis per digitalitzar basada en la dada, analítica avançada i arquitectures de següent generació, i Ciberseguretat.

Lideratge en tecnologies de la informació i transformació digital

Minsait és una companyia líder en consultoria de transformació digital i tecnologies de la informació a Espanya i Llatinoamèrica. D'una banda té una posició de lideratge en la transformació de negocis basada en la tecnologia, amb una clara orientació sectorial en energia, indústria i consum, serveis financers, telecomunicacions i mèdia, administracions públiques i sanitat.

Minsait ofereix una capacitat diferencial per integrar el món core amb el món digital i un alt grau de flexibilitat per evolucionar al ritme que marquen els seus clients

I, d'altra banda, complementa aquesta profunda experiència sectorial amb una indiscutible posició de líder en transformació digital, reforçada amb la integració de Paradigma, consultora de transformació digital líder en l'oferta en format natiu digital amb metodologies àgils de treball i una cultura d'innovació. D'aquesta manera Minsait ofereix una capacitat diferencial per integrar el món core amb el món digital i un alt grau de flexibilitat per evolucionar al ritme que marquen els seus clients.

Reforç de l'oferta comercial basada en tres eixos complementaris

El reforç de l'oferta de Minsait es basa en tres grans eixos complementaris: un ampli conjunt de propostes de valor, una extensa gamma de serveis i un ecosistema obert de productes.

Les propostes de valor de Minsait són ofertes concretes de transformació, amb alt grau d'especialització, que responen a reptes estratègics dels seus clients en múltiples indústries, i en quatre grans dimensions de gestió de les organitzacions:

  • En la creació de nous productes i serveis. Fins i tot arriben a plantejar nous models de negoci per als seus clients en el nou context digital.
  • En la relació amb el client final, cada vegada més digital, que reclama més personalització, agilitat i consistència en la seva relació amb les organitzacions.
  • En la gestió de les operacions i les tecnologies, en una transformació contínua cap a més nivells d'eficàcia, eficiència operativa i flexibilitat, en què la tecnologia es transforma acceleradament per donar resposta als nous reptes del negoci.
  • I en la protecció dels negocis, mitjançant l'anticipació i gestió dels riscos tecnològics, operatius i estratègics amb solucions i serveis avançats que formen la seguretat integral de l'empresa i els seus clients.

L'àmplia gamma de serveis de Minsait mostra un compromís extrem a extrem al llarg del procés de transformació, i dona suport als seus clients des del disseny estratègic, passant pel desenvolupament i integració tecnològica, i arribant fins a l'operació. Aquest compromís és possible gràcies a una oferta integral de serveis de consultoria de negoci, consultoria digital, ciberseguretat i operacions, amb professionals especialitzats que s'integren en equips multidisciplinaris per fer possible l'execució de projectes complexos.

El tercer eix de l'enfortiment de l'oferta de Minsait és el seu ecosistema obert de productes, que passen a estar integrats sota la submarca de producte Onesait. Aquest ecosistema suma tots els productes verticals en energia, banca, assegurances, hotels, aerolínies, indústria, telecomunicacions i administracions públiques, amb una base en més de 45 països.

Sobre una sòlida base transaccional, que dona suport als processos crítics de les companyies, Onesait incorpora noves funcionalitats digitals d'interacció, connectivitat amb les coses, intel·ligència artificial i col·laboració en xarxa. D'aquesta manera es posiciona com a referència en la indústria del programari i ofereix solucions de servei on-premise i on-cloud.

Enfortir els negocis des de diverses perspectives

Minsait facilita l'èxit en l'impuls de nous negocis des de diverses perspectives: impulsant nous negocis des del core, desenvolupant i creant noves solucions per concebre nous negocis en l'era digital, o construint noves solucions de manera àgil.

ordinador startup - pixabay

Pixabay

Un factor clau en el procés d'enfortiment de l'oferta de Minsait és l'alta rellevància que la companyia atorga al talent multidisciplinari i al treball en un entorn que aposta per uns clars valors diferencials.

Estreta relació amb Catalunya

L'objectiu d'Indra de mantenir una estreta relació amb les empreses i institucions catalanes s'ha plasmat aquests dies també en la inauguració del nou centre tecnològic especialitzat de la companyia a Sant Joan Despí.

Aquest concentrarà el coneixement i activitats d'innovació tecnològica de les àrees de solucions i serveis d'Indra a Catalunya, amb un ús creixent de la robotització, automatització i intel·ligència artificial. Alhora ajudarà la companyia a potenciar les oportunitats laborals en el seu entorn i generarà llocs de treball d'alta qualificació i ajudarà a formar una comunitat estable entre l'empresa, centres educatius i institucions.

Sobre Minsait

Minsait, una companyia d'Indra, és l'empresa líder en consultoria de transformació digital i tecnologies de la informació a Espanya i Llatinoamèrica. Minsait presenta un alt grau d'especialització i coneixement sectorial, que complementa amb la seva alta capacitat per integrar el món core amb el món digital, el seu lideratge en innovació i en transformació digital i la seva flexibilitat. Amb això, enfoca la seva oferta en propostes de valor d'alt impacte, basades en solucions end-to-end, amb una notable segmentació, la qual cosa li permet aconseguir impactes tangibles per als seus clients en cada indústria sota un enfocament transformacional. Les seves capacitats i el seu lideratge es mostren en la seva oferta de productes, sota la denominació Onesait, i la seva oferta transversal de serveis.

Sobre Indra

Indra és una de les principals companyies globals de tecnologia i consultoria i el soci tecnològic per a les operacions clau dels negocis dels seus clients a tot el món. És un proveïdor líder mundial de solucions pròpies en segments específics dels mercats de transport i defensa, i l'empresa líder en consultoria de transformació digital i tecnologies de la informació a Espanya i Llatinoamèrica a través de la seva filial Minsait. El seu model de negoci està basat en una oferta integral de productes propis, amb un enfocament end-to-end, d'alt valor i amb un elevat component d'innovació. En l'exercici 2017 Indra va tenir uns ingressos de 3.011 milions d'euros, 40.000 treballadors, presència local en 46 països i operacions comercials en més de 140.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat