Deia Federico Fellini que tenir una segona llengua era com tenir una segona ànima. El llenguatge és com un mapa de carreteres de la cultura, la nostra principal eina per provar de desenredar la vida. Tanmateix, aprendre una altra llengua és un procés natural en què podem invertir tota una vida. Per sort, l'era digital ha posat a la nostra disposició moltes eines per ajudar-nos en aquest procés d'aprenentatge i en aquest article et recomanem 5 aplicacions per aprendre idiomes gratis i fàcil.

Les millors aplicacions per aprendre idiomes de forma gratuïta

Aprendre un idioma nou és un desafiament que pot ser més o menys complicat en funció de múltiples factors: el temps del qual disposem, la nostra predisposició, el nostre talent natural per a l'aprenentatge, la dificultat d'aquest... Possiblement, puguem aconseguir un nivell de conversa rudimentari en tot just tres setmanes, però manejar-nos com a nadius ens portarà tota una vida.

En aquest article t'ajudarem en el procés amb aquestes cinc aplicacions gratuïtes per aprendre idiomes des del teu telèfon mòbil. T'ajudaran a aprendre vocabulari, gramàtica o sintaxi i també a reforçar els teus coneixements en cas que no siguis un complet estrany en la cursa per aprendre un nou idioma.

1. Duolingo

Duolingo és l'aplicació per aprendre idiomes més famosa del mercat i destaca tant per la seva senzillesa d'ús com pel seu amigable mètode d'aprenentatge basat en minijocs. Amb aquesta aplicació podràs obtenir lliçons ràpides però molt útils en més de 35 idiomes entre els quals es compten l'anglès, francès, italià, portuguès, rus, alemany o xinès.

Aprendre idiomes amb Duolingo és senzill perquè t'involucra en el mètode apostant per petites lliçons disfressades de minijocs. Però no et deixis enganyar pel seu aspecte casual perquè el seu mètode està provat científicament i t'ajuda a absorbir els coneixements necessaris tant en conversa com en entesa, lectura i escriptura d'un nou idioma.

Disponible per a Android i iOS

duolingo
Duolingo

2. Babbel

Més de 10 milions de descàrregues en la Play Store de Android avalen el mètode Babbel per aprendre idiomes. Les seves lliçons interactives estan creades per un equip didàctic i estan enfocades que puguis mantenir converses fluides en la teva nova llengua des del primer dia. De fet, segons un estudi realitzat a la Universitat Yale, el 100% de participants va millorar la seva expressió oral tres mesos després de començar a utilitzar l'aplicació.

A Babbel pots aprendre anglès i altres 13 idiomes més com a francès, italià, alemany, portuguès, rus, polonès, turc, noruec, danès, suec, holandès, indonesi o espanyol. Ofereix cursos per a cada necessitat i gràcies a la seva tecnologia de reconeixement de veu t'ajuda a perfeccionar la teva pronunciació. Encara que funciona mitjançant un servei de subscripció mensual, ofereix un període de prova gratuït de 7 dies.

Disponible per a Android i iOS

babbel
Babbel

3. Mondly

Mondly és una aplicació molt interessant quan el que vols és aprendre un idioma poc comú i a més fer-ho de manera gratuïta. En aquest sentit, aquesta aplicació no només t'instrueix en el maneig de l'anglès o el francès sinó que s'endinsa en terrenys menys habituals com el noruec, danès, suec, coreà, japonès, xinès, àrab, holandès, tailandès, grec, romanès, vietnamita, indonesi, hindú, hebreu, polonès, búlgar, ucraïnès, txec, croat, finlandès o el persa.

El seu mètode d'ensenyament compta amb lliçons gratuïtes diàries enfocades a millorar el nivell de la teva conversa des de la primera lliçó. Mondly promet que, en només uns minuts, "començaràs a memoritzar paraules clau, formaràs frases, aprendràs expressions i prendràs part en converses". Aquestes lliçons són aptes tant per al nivell col·loquial com per al professional.

Els exercicis que proposa Mondly estan basats en un diccionari, un conjugador per a verbs i una tecnologia de reconeixement de veu efectiva que només et deixa avançar quan repeteixes la frase de la manera correcta i serveix per ajudar-te a millorar la teva pronunciació cada vegada que obris l'aplicació.

Mondly t'ensenya vocabulari a través de paraules i frases clau. L'aplicació divideix el procés d'aprenentatge en lliçons curtes i les introdueix en paquets temàtics. Els desenvolupadors et prometen que en finalitzar les lliçons de què es compon cada curs podràs dominar les 5.000 paraules i frases més útils de cada idioma.

Mondly
Mondly

4. Busuu

No tens temps per aprendre un idioma? Fas malabars entre la feina, els estudis, el gimnàs, la família, els amics i altres aficions? L'equip de comunicació de Busuu, aquesta aplicació que ja té més de 10 milions de descàrregues en la Play Store de Google, encerten a l'hora d'identificar els reptes que suposa per a qualsevol l'aprenentatge d'un nou idioma.

Per ajudar-te al camí, Bussu proposa plans d'estudi personalitzats i adaptables segons nivells, exigència i temps que tinguem disponible per dedicar a aprendre una nova llengua. En aquest sentit, l'app et permet treballar amb una data d'acabament estimat en ment i anar avançant a mesura que completem petites fites factibles amb objectius setmanals.

A diferència de Duolingo o altres propostes centrades principalment a obtenir coneixement per a la conversa, Bussu proposa una via amb una forta càrrega no només de vocabulari i pronunciació sinó també de gramàtica. Per utilitzar-la regularment, això sí, necessites pagar una quota mensual.

Disponible per a Android i iOS

busuu
Busuu

5. ELSA

ELSA, English Language Speech Assistant, ens interessa especialment per la seva tecnologia de reconeixement de veu que ajuda a treballar de manera exhaustiva en la pronunciació de l'anglès. Segons els seus creadors, aquesta tecnologia es compta entre les cinc més avançades entre els sistemes d'ensenyament de llengües.

La tecnologia d'intel·ligència artificial d'ELSA ha estat desenvolupada utilitzant dades sonores de parlants d'anglès amb diversos accents amb especial èmfasi en les varietats regionals. D'aquesta manera, ELSA aconsegueix reconèixer la pronunciació d'aquells parlants no natius, a diferència de la majoria de les tecnologies de reconeixement de veu.

L'aplicació proposa més de 3.000 lliçons que inclouen la conversa diària en anglès i destaca per la seva facilitat d'ús i el seu enfocament clar a superar els exàmens oficials. És una gran opció per practicar anglès en línia i preparar-te per als exàmens TOEFL, TOEIC i IELTS, i per a les teves classes d'ESL de forma senzilla.

Al seu altre vessant, ELSA resulta de gran ajuda per millorar el domini conversacional de l'anglès també en l'entorn laboral. Per a això analitza el teu llenguatge i puntua la teva pronunciació valorant els teus trets febles i forts. Finalment, per assolir els objectius et proposa jocs per practicar l'expressió oral.

Disponible en Android i iOS