Cada any, Google millora la seva versió anterior de Android i amb ella apareixen novetats que fan que els qui puguin gaudir de l'última versió del sistema operatiu mòbil més universal, vegin com des del seu telèfon l'experiència d'usuari ser encara millor que fins aleshores.

Fa uns mesos que es va presentar Android 10 i encara que al principi només uns quants dispositius van poder actualitzar-se a aquesta versió, amb el pas del temps està arribant als mòbils de gamma mitjana i alta de la majoria de les marques. I aquells que encara no puguin gaudir de Android 10, ho podran fer en les properes setmanes o mesos.

Per això, coneixerem quines són algunes de les millors novetats que ofereix l'actualització del sistema operatiu de Google, algunes de les quals estan fent les delícies dels usuaris.

Manera fosca

L'esperada manera fosca

 

Ha calgut esperar que arribés Android 10 perquè els usuaris gaudissin de la manera fosca. Una possibilitat que si bé no és apreciada per tots, són molts els que desitjaven tenir la possibilitat de comptar amb ell. La manera fosca es pot activar mitjançant una configuració de mosaic ràpid o quan s'activa l'opció d'estalvi de bateria. A més, són molts els desenvolupadors d'aplicacions de tercers els que estan aportant també l'opció per a aquestes i que així l'experiència en Android sigui més completa.

L'Smart Replay

 

La tecnologia Smart Reply s'integra també de forma nativa en tot el sistema operatiu Android 10. Així el sistema operatiu és capaç de reconèixer els missatges de text en apps de missatgeria per suggerir-nos respostes automàtiques que podem enviar de forma ràpida als nostres contactes. I no només és capaç de suggerir-nos frases de text completes, en el nostre idioma, sinó també dreceres a aplicacions i emojis.

Un millor menú per compartir

 

Molts usuaris de Android estaven descontents amb la funcionalitat de compartir de la plataforma per ser lenta i poc intuïtiva. Afortunadament, Google ha revisat aquest menú en Android 10. El nou menú per compartir és molt més ràpid que l'anterior i ofereix més opcions que l'existent fins ara.

Dona móvil

Gestos millorats

 

Els gestos en Android 10 són més ràpids i intuïtius, de manera que, d'una forma més fluida i suau, és possible retrocedir i avançar, obrir la pantalla d'inici i alternar entre les diferents aplicacions obertes lliscant cap a dalt.

Amplificador de so

 

Amb Sound Amplifier, el mòbil és ara capaç d'augmentar el so, filtrar el soroll de fons i ajustar l'àudio a fi que puguem escoltar-ho millor. Resulta molt útil a l'hora d'escoltar podcasts, veure vídeos o parlar en una zona amb molt soroll.